Calendarul de inscriere si examene pentru admiterea la liceu

Inspectoratul Scolar Bucuresti a facut publice calendarul de inscriere si examene pentru admiterea la liceu si modelele de fise de inscriere. Elevii care sustin verificarea cunostintelor de limba materna sau moderna se inscriu in perioada 8-9 mai 2019, iar pentru probele de aptitudini pe 13-14 mai.

Citeste si Elevii si prescolarii intra in vacanta de primavara

Elevii de clasa a VIII-a care doresc sa sustina probele de aptitudini, sau probele de verificare a cunostintelor de limba materna, respectiv de limba moderna se inscriu direct la centrul unde se organizeaza proba respectiva, in baza anexei la fisa de inscriere eliberata de scoala de provenienta, in perioada 8 – 9 mai 2019. Inscrierea pentru probele de aptitudini este in perioada 13 – 14 mai 2019. Desfasurarea probelor va avea loc in perioada 15 – 17 mai 2019, transmis Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), pe pagina sa.a

Examenul de verificare a cunostintelor de limba moderna consta in doua probe: proba scrisa, pentru care se acorda 70 de puncte, din care 10 din oficiu, si proba orala, pentru care se acorda 30 de puncte. Timpul de lucru pentru redactarea lucrarii scrise este de 60 de minute, iar nota minima de admitere este 6 (sase), transmite ISMB. Rezultatele se afiseaza pe 20 mai 2019, la ora 10.00.

Contestatii se admit numai pentru probele scrise si se depun la secretariatul centrului, in data de 20 mai 2019. Rezultatele finale, dupa contestatii, se afiseaza in ziua de
24 mai 2019, in fiecare centru. In aceeasi zi, la ora 12.00, se transmit Comisiei de Admitere a Municipiului Bucuresti, listele cu rezultatele finale, electronic si letric.
In data de 27-29 mai 2019, candidatii isi ridica anexele fiselor de inscriere de la centrele unde au sustinut proba de verificare a cunostintelor de limba moderna.

Pe 4 iunie 2019, candidatii care au participat la aceste probe depun anexele fiselor de inscriere la unitatile gimnaziale absolvite. Aceste anexe se vor atasa fisei de inscriere.

Este considerat promovat candidatul care a obtinut minimum nota 5 la examenul de verificare a cunostintelor de limba si literatura materna si minimum 6 la examenul de verificare a cunostintelor de limba moderna.

Vezi si Spectacolul de balet ,,Don Quijote” la Opera Comica pentru Copii

Candidatii care au promovat pe parcursul invatamantului gimnazial examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine pot solicita recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala.

Recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala se fac, la cerere, daca certificatul obtinut/diploma obtinuta valideaza un nivel de competenta lingvistica egal sau superior nivelului A2, corespunzator Cadrului European Comun de Referinta pentru Limbi.

Candidatii carora li se recunosc si li se echivaleaza rezultatele obtinute la examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine, conform prevederilor prezentului ordin, primesc nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala.

Candidatilor, care, in clasa a VII-a sau a VIII-a, au obtinut premiul I, al II-lea, al III-lea sau mentiune la etapa nationala a olimpiadei de limbile engleza, sau franceza, germana, italiana, spaniola/rusa, li se recunosc rezultatele obtinute la olimpiada, in baza diplomei emise de Ministerul Educatiei Nationale, si li se echivaleaza cu nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne
de circulatie internationala.

In ceea ce priveste examenul de verificare a aptitudinilor, inscrierea se face pe 13 si 14 mai, iar desfasurarea propriu-zisa a probelor are loc pe 15 – 17 mai 2019, rezultatele urmind sa se afiseze pe 20 mai 2019.

Cat priveste admiterea elevilor la clasele cu program sportiv, aceasta este conditionata, pe de o parte, de avizul medical favorabil pentru participarea la probele de aptitudini sportive, ca o conditie eliminatorie, si de sustinerea si promovarea probelor de aptitudini sportive.

Citeste si Pericolele la care se expun adolescentii pentru un selfie

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here