Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul celor 5 copii internati cu stafilococ auriu

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul celor cinci copii nascuti la maternitatea Giulesti si internati cu stafilococ auriu. Ministerul Sanatatii a anuntat ca trei, din cei cinci copii suspecti de infectie cu stafilococ, se mai afla internati la spitalul Grigore Alexandrescu.

Vezi si Stafilococul auriu se gaseste peste tot. 

,,Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul petrecut in aceste zile, in care un numar de cinci copii nascuti la maternitatea Giulesti au fost internati cu stafilococ auriu si monitorizeaza situatia, dupa sesizarea din oficiu de anul trecut, in cazul infectarii cu acelasi stafilococ a 20 de nou-nascuti la aceeasi maternitate”, transmite institutia intr-un comunicat.

Sesizarea din oficiu vizeaza incalcarea articolului din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, dreptul la ocrotirea sanatatii si protectia copiilor si a tinerilor, transmite sursa citata.

La Spitalul Grigore Alexandrescu se mai afla in acest moment internati trei copii din cei cinci suspecti de infectie cu stafilococ, un singur caz, din cele ramase, fiind confirmat cu aceasta bacterie, a transmis joi Ministerul Sanatatii.

Reprezentanti ai Ministerului Sanatatii au transmis printr-un comunicat de presa ca din informatiile furnizate de Directia de Sanatate Publica Bucuresti (DSPMB), la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost internati cinci copii nascuti la Maternitatea Giulesti, sub suspiciunea unor infectii stafilococice. Doi au fost externati, trei se afla in continuare sub supraveghere. Un singur caz din cele ramase a fost confirmat pana acum cu stafilococ MRSA. Pentru celelalte doua cazuri, probele sunt in lucru.

Citeste si Alti doi copii, diagnosticati cu stafilococ auriu

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here