Alti doi copii, diagnosticati cu stafilococ auriu

Sorina Pintea a precizat ca inca doi copii au fost diagnosticati cu stafilococ auriu. Potrivit acesteia, provenienta bacteriei nu este inca cunoscuta.

Vezi si: Prezenta stafilococului auriu in cazul a doi copii nascuti la Maternitatea Giulesti, confirmata

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a declarat ca alti doi copii au fost diagnosticati cu stafilococ auriu. „Diagnosticul in aceste cazuri e acelasi, provenienta nu o stim inca”, a mentionat ministrul.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru a precizat ca alti doi copii au fost internati, dintre care unul marti seara, iar celalalt miercuri dimineata.

„Nu au iesit inca analizele. S-au luat probe si urmeaza sa vedem (…) a venit un copil aseara, si unul azi dimineata. Mai pot veni intre timp, eu nu stiu. Deocamdata la pranz asa erau, acestia doi”, a spus purtatorul de cuvant al spitalului.

Sorina Pintea a declarat ca cei de la DSP fac in continuare verificari la Maternitatea Giulesti, in contextul in care cu o zi inainte, au fost raportate cazurile a trei bebelusi depistati cu stafilococ auriu nascuti acolo. Tot ea a precizat si ca, momentan, maternitatea nu va fi inchisa.

Raluca Alexandru, purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, a precizat ca prezenta stafilococului auriu a fost confirmata in cazul a trei copii nascuti la Maternitatea Giulesti. Doi au fost externati, unul se afla internat, starea lui fiind mai grava.

Sursa: Mediafax

Vezi si: Deocamdata nu se pune problema inchiderii maternitatii Giulesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here