Anchete in Botosani dupa ce un profesor de religie ar fi lovit un elev cu capul de perete

Doua anchete au loc in Botosani dupa ce un profesor de religie ar fi lovit un elev cu capul de perete. Mama elevului in varsta de 11 ani, de la scoala din localitatea Baranca, a cerut interventia medicilor, spunand ca fiul ei a fost tras de urechi si lovit cu capul de perete de catre un profesor de religie.

Vezi si 6 principii din sistemul Waldorf, minunate pentru copii

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Botosani au declarat ca a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuziva, pentru a se stabili ce s-a intamplat cu exactitate la o scoala din judet.

Surse judiciare au declarat ca un elev in varsta de 11 ani de la scoala din localitatea Baranca a fost agresat, in timpul orei de religie, chiar de catre profesor, un preot din alta localitate.

Mama elevului a sunat la 112 si a cerut interventia medicilor, spunand ca fiul ei a fost tras de o ureche si lovit cu capul de perete, pentru ca facea galagie la ore. Copilul a fost transportat la spital, avand urechea rupta. La randul sau, inspectorul scolar general al ISJ, Gabriel Hartie, a declarat ca o comisie ancheteaza cazul.

„Vor lua cei din comisie o decizie fata de faptele domnului profesor. Acesta este acuzat ca a lovit un copil la ora de religie, este si preot. Daca se adevereste ca a avut loc o agresiune fizica, indiferent de intensitatea ei, toleranta este zero. Se vor lua masurile care se impun si care pot ajunge pana la incetarea raportului de munca, daca este adevarat. Preda al treilea an, nu a mai avut abateri. Pana pe 31 august anul acesta mai avea contract de munca la scoala. Vom discuta cu parintii, cu domnul profesor, dar si cu elevii din clasa. Indiferent de circumstante, nu are nicio scuza daca este adevarat. Datoria noastra este sa ne controlam si sa le dam educatia care trebuie”, a spus Gabriel Hartie.

Citeste si Profesorul de religie care a luat pe capota un elev nu ar trebui sa revina la catedra

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here