Ancheta dupa decesul unui bebelus de 6 luni. Mama: La spital, 4 ore n-am stiut nimic de el

S-a deschis o ancheta dupa decesul unui bebelus de 6 luni, care a murit la Spitalul de Pediatrie Ploiesti, unde ajunsese cu febra foarte mare. Mama adoptiva a copilului spune ca a fost lasata 4 ore pe hol fara sa i se comunice starea micutului, iar cand a intrebat de ce nu este dus la Bucuresti, medicii i-au spus ca nu au cu ce.

Politistii din Prahova au inceput o ancheta pentru ucidere din culpa.

Vezi si Antibiotice la copii: sfaturi de la farmacist catre parinti

Mama adoptiva a copilului, Aurelia Ivan, a declarat ca bebelusul a murit in 3 aprilie. Seara, bebelusul a varsat, apoi femeia i-a dat medicamente si l-a culcat. Dimineata, bebelusul avea febra mare si mama adoptiva a chemat Ambulanta.

„Seara a vomitat, nu am luat-o ca grava pentru ca mai vomita copilasii. I-am facut ceai, i-am dat medicamente, l-am luat in brate, l-am leganat, ne-am jucat, ne-am culcat. El dormea toata noaptea. Mie nu mi-a facut temperatura in sapte luni niciodata. Nu mi-a facut o boala care sa-mi zaca. Dimineata l-am luat eu in brate si ardea. (…) Am sunat la salvare, dar a venit dupa jumatate de ora. Am tipat in casa ca nebuna”, a declarat mama adoptiva.

Aceasta a spus ca la Spitalul de Pediatrie Ploiesti a stat 4 ore fara sa stie ce se intampla cu bebelusul.

„Pe hol am stat, la spital. Nu stiu nimic. De ce a ajuns in halul ala, nu stiu cand a cazut in coma (…) Dupa 4 ore, a trecut doamna doctorita pe langa mine nepasatoare si m-am luat de ea: <Doamna, spuneti ce se intampla cu copilul meu?>. <E critic>, exact asa mi-a zis. <Nu stiu daca mai scapa>. Intre timp i-a stat inima, a facut un stop cardiorespirator. Si am zis <pe mine de ce nu m-ati anuntat? El a facut stop cardio respirator si eu nu am stiut?>”, a declarat Aurelia Ivan.

Femeia a adaugat ca a intrebat medicii de ce nu-l trimit la Bucuresti si acestia i-au raspuns ca nu au cu ce, ca este nevoie de o salvare performanta. Apoi, a primit si primele raspunsuri, medicii spunandu-i ca micutul avea o infectie puternica in corp.

Bebelusul si-a dat ultima suflare tinut de mana de Aurelia Ivan, cateva ore mai tarziu.

Citeste si Medic sef al unei sectii de oftalmologie, inlocuit din functie dupa ce a chemat un copil din spital la cabinetul privat

„M-am schimbat, m-am dus la el in salon, l-am tinut de manuta si a murit”, a mai spus femeia.

Managerul Spitalului de Pediatrie Ploiesti, Catalin Visean, a declarat ca bebelusul a fost adus in coma, in stare critica.

„A fost adus in coma, cu soc septic, cu disfunctie multipla de organe, respirator, cardiac, hepatic, renal, cu deshidratare severa, cu febra 40,5. Analizele au iesit foarte proaste si in ciuda tratamentului nu si-a revenit. A facut primul stop cardiorespirator la ora 7.30, al doilea la 15.15 si nu s-a mai putut face nimic, in ciuda manevrelor de resuscitare”, a declarat Visean.

La randul lor, reprezentantii DGASPC Prahova au afirmat ca bebelusul era in plasament din septembrie anul trecut, alaturi de mama sa, care la momentul nasterii era minora. Cazul a fost monitorizat permanent. Acum, in functie de rezultatele autopsiei, DGASPC Prahova va incepe o ancheta.

Verificari fac si politistii, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Vezi si Avocatul Poporului s-a sesizat in cazul copiilor si batranilor care au primit medicamente psihotrope

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here