Medic sef al unei sectii de oftalmologie, inlocuit din functie dupa ce a chemat un copil din spital la cabinetul privat

Un medic sef al unei sectii de oftalmologie a fost inlocuit din functie dupa ce a chemat un copil din spital la cabinetul privat. Doctorul lucra in cadrul Spitalului de Urgenta din Suceava, iar conducerea unitatii sanitare a decis sa ii suspende contractul de adminstrare al sectiei de Oftalmogie medicului dupa ce s-a dovedit ca medicul a chemat la cabinetul privat o fetita care s-a ranit la ochi si pe care parintii au adus-o de urgenta la spital.

Vezi si Avocatul Poporului s-a sesizat in cazul copiilor si batranilor care au primit medicamente psihotrope

„Am decis sa incetam contractul de administrare cu doamna doctor Georgeta Martiniuc, in locul ei a fost desemnata temporar la conducere sectiei de Oftalmologie o alta doctorita, pentru atitudinea neprofesionista si imorala pe care a avut-o fata de un copil care trebuia consultat in spitalul public. Nu am nimic impotriva legii care permite medicilor sa lucreze si la cabinetele private, dar nu sunt de acord cu situatia in care un pacient vine la spitalul public sa fie directionat catre cabinetul privat. Am decis schimbarea din functie a doamnei doctor la propunerea directorului medical. Dansa nu este acum la spital, este in concediu incepand de astazi (joi – n.r.)”, a declarat, managerul Spitalului de Urgenta din Suceava, Vasile Rambu.

Decizia de schimbare din functia de sef de sectie a medicului Georgeta Martiniuc a fost luata dupa ce tatal unei fetite a ajuns la spital cu fiica sa, care fusese intepata in ochi cu un bat de un alt copil. Copilul a fost tratat duminica de personalul medical din Urgenta, insa cum nu era medic de garda i s-a solicitat sa revina a doua zi dimineata pentru a fi vazut de un medic specialist.

„Durere, ochiul sangera… Am dat fuga la UPU. Am fost preluati destul de repede de pediatru si trimisi de urgenta la sectia de oftalmologie. Auzisem eu ca duminica nu sunt oftalmologi de garda, dar nu prea aveam de ales. Am ajuns la oftalmo. Nu era medic… Insa era o doamna asistenta care poate fi data ca exemplu de <asa DA>. Am doar cuvinte de lauda la adresa acestei doamne si ma inclin. I-a verificat ochiul si vazul, a constatat o leziune pe cornee, a curatat si a aplicat un tratament. Si ne-a chemat a doua zi dimineata, la prima ora, sa ne vada un medic specialist”, a scris Lucian Baltaru, tatal fetitei, pe Facebook.

Dupa experienta buna avuta cu asistenta de la Oftalmologie, lucrurile aveau sa se schimbe radical atunci cand a revenit cu copila pentru a fi consultata de un medic specialist.

„Am fost trimisi in ambulatoriu, la cabinetul de oftalmologie. Programul era de la 8. Pacienti erau vreo 17 la usa. Cu noi 18. In scurt timp imi dau seama ca nu intra nimeni la consultatii si intreb pe cineva daca a venit doctorita. <Pe naiba a venit. Asta vine numa’ cand are chef> – mi-a raspuns un barbat trecut de 60 de ani. (…) Am intrat in cabinet si am intrebat asistenta cand vine si de ce nu este deja acolo. <O sun de la 8. Imi da ocupat sau imi scrie sms <<Sa astepte>>, zice asistenta. Ies din cabinet. Era deja ora 9 fara 1 minut… Fac rost de numarul directorului medical – Dl. Dr. Macovei. Si sun. Spre surprinderea mea, raspunde prompt si imi asculta oful. Promite ca se rezolva imediat”, povesteste barbatul.

Acesta scrie ca dupa ce a fost sunat directorul medical, a venit si medicul, care in loc sa consulte fetita, a insistat sa stie cine a reclamat-o.

„M-a intrebat daca eu am sunat cumva la director (spune-i acum ca tu ai fost, cand copilul ti-e in mana ei), i-a zis asistentei ca TREBUIE sa afle cine a sunat, ca este IMPORTANT sa afle cine a fost la director si de astea. Consultatia a durat 30 de secunde cred si… Ne-a chemat la ea la cabinet”, mai spune barbatul.

Acesta recunoaste ca imediat ce a parasit cabinetul medical l-a sunat din nou pe directorul medical, caruia i-a spus ce i s-a intamplat. Acesta l-a sfatuit sa scrie o plangere si sa o inregistreze la secretariat.

Citeste si 5 lucruri esentiale in relatia parinte-copil

 

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here