Avocatul Poporului s-a sesizat in cazul copiilor si batranilor care au primit medicamente psihotrope

Cazul copiilor si al batranilor, care au primit medicamente psihotrope fara reteta si fara recomandare medicala, de la trei centre sociale din Gorj este cercetat de Avocatul Poporului, care anunta ca s-a sesizat din oficiu.

Vezi si Parlamentul a votat modificarea OUG privind indemnizatia pentru cresterea copilului

Autosesizarea Avocatului Poporului s-a produs dupa ce presa a scris despre mai multi medici si asistente, de la trei centre care apartin Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj, ca au dat, fara reteta, medicamente care contin substante psihotrope mai multor copii si batrani din cele trei centre sociale.

Situatia a iesit la iveala in urma cu trei ani, iar conducerea DGASPC Gorj a dispus atunci mai multe anchete interne care au intarit suspiciunile, arata Avocatul Poporului intr-un comunicat remis presei acum.

Desi toti angajatii vizati de acele rapoarte au fost sanctionati atunci, acestia au continuat sa administreze medicamente psihotrope fara reteta mai multor batrani si copii din centrele sociale, mai scrie sursa citata.

Acesta e motivul pentru care, in februarie 2017, fosta conducere a DGASPC Gorj a sesizat Seviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate si Directia pentru Protectia Consumatorului. Desi sesizarea viza aspecte petrecute in anul 2016, procurorii au cerut documente in vederea cercetarilor abia anul trecut, remarca sursa citata. In ultimele luni, au fost audiati mai multi angajati ai DGASPC Gorj.

Ancheta procurorilor DIICOT se desfasoara in rem, adica se cerceteaza doar fapte, nu si persoane, pentru trafic de droguri de mare risc.

Sesizarea vizeaza trei centre: cel de la Dobrita si doua de la Targu Jiu – Complexul pentru Copilul in Dificultate si Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica „Bilteni”.

Citeste si Doi copii batuti cu bestialitate de tatal lor, luati de acasa de autoritati

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here