Acces mai bun la tratamente pentru copiii cu afectiuni hematologice si oncologice

Ministerul Sanatatii anunta ca va fi un acces mai bun la tratamente pentru copiii cu afectiuni hematologice si oncologice, intrucat Executivul a aprobat o Hotarare de Guvern  care prevede extinderea prescrierii la copii, a doua molecule cuprinse in Lista de medicamente compensate si gratuite, destinate tratamentului in purpura trombocitopenica  imuna idiopatica. Astfel, medicii pediatri hematologi pot prescrie aceste medicamente  copiilor cu varsta de peste 1 an in baza protocoalelor de prescriere  elaborate de catre comisia de specialitate a Ministerului Sanatatii. Protocoalele se afla in transparenta decizionala si  vor fi in curand aprobate.

Vezi si Unul dintre cei mai renumiți oncopediatri din lume va face evaluari gratuite in Bucuresti

De asemenea, actul normativ aprobat astazi de Guvern prevede si posibilitatea prescrierii in ambulatoriu a  medicatiei de suport pentru copiii cu afectiuni oncologice si hematologice  de catre medicii pediatri cu competenta/atestat in oncologie sau hematologie. Pana in prezent medicatia de suport putea fi prescrisa  doar de catre medici cu dubla specialitate.

Sunt masuri menite sa imbunatateasca tratamentul, evolutia si calitatea vietii copiilor  cu afectiuni hematologice sau oncologice. De asemenea, in cazul micutilor pacienti era nevoie de un acces mai facil la tratamentele de suport acordate in ambulatoriu”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Vezi si Programul de screening auditiv extins in 188 de unitati sanitare

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here