Programul de screening auditiv extins in 188 de unitati sanitare

Programul de screening auditiv derulat de Ministerul Sanatatii a fost extins si in spitalele din subordinea autoritatilor locale. Sorina PINTEA, ministrul Sanatatii a semnat Ordinul de ministru pentru aprobarea listei spitalelor publice din reteaua autoritatilor administratiei publice locale carora Ministerul Sanatatii le aloca fonduri pentru achizitionarea de aparatura medicala utilizata pentru screeningul auditiv.

Vezi si 161 de maternitati vor fi dotate cu echipamente de screening auditiv pentru bebelusi

Incepand din data de 24 octombrie a.c. va fi demarata distribuirea echipamentelor in 188 de unitati sanitare care vor implementa programul de screening auditiv.

“Din banii pe care i-am obtinut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent in 17 spitale, astfel incat in fiecare judet sa se realizeze screeningul auditiv”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina PINTEA.

Este deosebit de important pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului ca surditatea sa fie depistata cat mai devreme pentru a asigura in timp util tratamentul adecvat. Screeningul auzului la nou nascuti este singura metoda prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima luna de viata.

Prin programul de screening al Ministerului Sanatatii, copiii nascuti in maternitatile de stat din Romania vor beneficia inca din prima luna de viata de un control auditiv gratuit, realizat cu aparatura medicala moderna.

Vezi si Dezvoltarea auzului bebelusului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here