Abandonul scolar din Romania, cu 6 procente mai mare fata de media UE

Comisia Europeana avertizeaza Romania ca abandonul scolar a crescut cu 6 procente fata de media UE. De asemenea, statisticile arata ca 29% din romani au competente digitale, iar media europeana este de 58%, potrivit oficialului european Katia Berti.

Citeste si Cifrele de scolarizare vor conduce la cresterea abandonului scolar

„In ce priveste cheltuielile pe educatie, Romania ramane la un nivel dintre cele mai reduse din UE. Acest decalaj e relevant mai ales in educatia elementara. Acest domeniu este cheie pentru a preveni abandonul scolar si a asigura oportunitati egale si viata unui segment important de populatie. Abandonul scolar timpuriu este crescut, cu peste 6 puncte fata de media europeana. Competentele digitale. Pe baza statisticilor noastre, 29% din persoanele din Romania au abilitati de competente digitale, fata de 58% cum e media europeana. Competentele trebuie imbunatatite, a devenit o recomandare”, a declarat Katia Berti, sef adjunct de unitate, Directia Generala pentru Ocuparea Fortei de Munca din Comisia Europeana.

Oficialul european a afirmat ca Romania a ajuns la 17.4% riscul nivelului de saracie. „Pe ultimele locuri din UE. Pe langa saracia monetara in sine exista inegalitatile de venituri, decalajele de 6.5 ori mai mari fata de media europeana”, a declarat Katia Berti.

Sursa: Mediafax

Vezi si Abandonul scolar este foarte mare in Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here