Abandonul scolar este foarte mare in Romania

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la o intalnire cu primarii municipiilor, ca abandonul scolar din Romania este foarte mare in Romania, iar in prezent sunt inscrisi 2,8 milioane de elevi, fata de 4,3 milioane, cati erau acum 15 ani.

Citeste si Romania, a treia cea mai mare rata a abandonului scolar timpuriu din UE

„Ne confruntam cu una din dramele pe care le traieste Romania, poate cea mai mare, cu o scadere dramatica a populatiei scolare. Daca in urma cu 15 ani aveam circa 4.300.000 de elevi in sistemul de invatamant, astazi mai avem doar 2,8 milioane si este absolut greu de acceptat pentru oricare dintre noi ca in 2018 s-au nascut mai multi copii ai romanilor in afara granitelor tarii decat in tara”, a declarat Ecaterina Andronescu, in cadrul reuniunii generale a Asociatiei Municipiilor din Romania.

Ministrul Educatiei a mai declarat ca abandonul scolar din Romania este extrem de mare, care creste de la an la an.

„Incercam sa diminuam abandonul scolar. Romania raporteaza un abandon scolar extraordinar de mare. Dau un singur exemplu, in 2018 au fost inmatriculati in sistemul de invatamant in clasa a VIII – a 174.000 de elevi, s-au inscris la Evaluare 150.000, si s-au prezentat la examen 142.000”, a mai precizat Andronescu, potrivit Mediafax.

Romania ocupa ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmariti in Monitorul educatiei si formarii, arata un studiu realizat de Comisia Europeana, precizand ca nu a fost atinsa niciuna dintre principalele tintele pentru 2020. In Romania se inregistreaza a treia cea mai mare rata a abandonului scolar timpuriu din UE, potrivit unui raport realizat de Monitorul educatiei si formarii al Comisiei Europene. Alocarile din PIB pentru educatie continua sa fie cu mult sub media UE.

Vezi si Cauzele, efectele şi dimensiunea abandonului şcolar în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here