4.500 de scoli vor beneficia de acces la retelele de date deschise, inclusiv la internet

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca va fi aprobat un proiect prin care 4.500 de scoli gimnaziale vor beneficia de acces la retelele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme nationale integrate de tip campus.

Vezi si Limba romana si Romania nu sunt de negociat. Toti copiii din tara trebuie sa stie limba romana

”Aprobam o hotarare de guvern extrem de necesara pentru a le oferi cat mai multor copii din Romania posibilitatea de a utiliza in scoala, in procesul educational, tehnologii informatice cu care ei sunt deja familiarizati. Este vorba de un proiect in valoare totala de aproape 210 milioane de lei prin care 4.500 de scoli gimnaziale din intreaga tara vor beneficia de acces la retelele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme nationale integrate de tip campus”, a declarat Viorica Dancila la inceputul sedintei de guvern.

Ea a mai spus ca noile generatii de elevi vor fi pregatite pentru cerintele erei digitale, proiectul contribuind indirect si la atingerea de catre Romania a indicatorilor tinta din agenda digitala a Uniunii Europene, anume ca pana in 2020 50% din institutiile de invatamant preuniversitar sa foloseasca tehnologiile web si resursele educationale deschise.

”Ne-am propus ca prin implementarea proiectului sa sa crestem la 15% ponderea profesorilor care utilizeaza internetul in activitatea didactica”, a adaugat premierul Viorica Dancila.

Citeste si OUG privind desfasurarea orelor de romana la clasele cu predare in limbile minoritatilor, adoptata

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here