22% din unitatile de invatamant din tara, in curs de renovare

22% dintre unitatile de invatamant din Romania sunt in curs de renovare la inceput de an scolar, lucrarile fiind incepute in ultimii cinci ani de zile, arata datele Ministerului Educatiei.

In ultimii 5 ani au fost demarate lucrari de investitii in mai multe unitati scolare, respectiv la 1.141 de unitati finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala PNDL1, la 2.213 de unitati finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala PNDL2, la aproximativ 275 de unitati finantate prin fonduri europene, la 191 de unitati prin Proiectul de Reforma a Educatiei Timurii PRET si aproximativ 280 de unitati din fonduri de la bugetele locale.

Vezi si Elevii din Suceava, intampinati la trecerile de pietoni cu mesaje inedite

La acestea se adauga alte lucrari de intretinere si reabilitare realizate de catre administratiile publice locale cu fonduri de la bugetul local, precizeaza reprezentantii Ministerului Educatiei, la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei, in Romania sunt in jur 18.000 de unitati de invatamant, dintre care aproximativ 7.000 au personalitate juridica.

Pana la ora transmiterii stirii, nu este insa clar si la cate unitati de invatamant au fost finalizate aceste lucrari de renovare pentru ca, dupa cum previzeaza Ministerul Educatiei, autoritatile locale sunt „administratorii cladirilor si terenurilor in care isi desfasoara activitatea institutiile de invatamant preuniversitar de stat, iar potrivit art. 112, alin 2 din Legea Educatiei Nationale nr.1/2011, terenurile si cladirile unitatilor de educatie timpurie, de invatamant prescolar, scolilor primare, gimnaziale si liceale, inclusiv ale celorlalte niveluri de invatamant din cadrul acestora, infiintate de stat, fac parte din domeniul public local si sunt administrate de catre consiliile locale. Celelalte componente ale bazei materiale sunt de drept proprietatea acestora si sunt administrate de catre consiliile de administratie, conform legislatiei in vigoare”.

La inceputul anului, fostul ministru al Educatiei Liviu Pop anunta, pe Facebook, ca, la 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, avem 2.418 unitati scolare cu grupurile sanitare in exterior.

Sursa: Mediafax

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here