161 de maternitati vor fi dotate cu echipamente de screening auditiv pentru bebelusi

Pana la sfarsitul anului, 161 de maternitati vor fi dotate cu aproape 200 de echipamente de screening auditiv pentru bebelusi, anunta subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Tiberius Bradatan, precizand ca programele „ambitioase” sunt incetinite de birocratie.

Vezi si Salvati Copiii: 13% din maternitatile de nivel I nu au niciun incubator pentru nou-nascutii prematuri

„Este in derulare un contract subsecvent planificat pentru anul 2018 in cadrul unui acord-cadru din 2017 pentru dotarea unitatilor sanitare cu echipamente de screening auditiv la bebelusi. Pana la sfarsitul anului, 161 de unitati sanitare vor fi dotate cu 191 de astfel de echipamente”, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Tiberius Bradatan intr-o conferinta de presa organizata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Tiberius Bradatan a mai adaugat ca Ministerul Sanatatii a demarat procedurile pentru dotarea a 140 de maternitati cu sapte tipuri de incubatoare, in functie de nivelul de competenta al fiecarei maternitati.

“E vorba de un acord-cadru cu o cantitate minima de 279 de incubatoare, care au valoarea cuprinsa intre 32.000.000 de lei si 128.000.000 de lei”, a mai precizat subsecretarul de stat.

Intrebat de jurnalisti cand vor ajunge in spitale incubatoarele, acesta a raspuns ca la inceputul anului viitor.

“Biocratia e cea care incetineste de multe ori niste programe ambitioase. (…) Vorbim despre o procedura care e inceputa si nu doresc sa dau un termen clar, pentru ca depinde foarte mult de modul in care vor decurge toate elementele de birocratie. (…) Intentia Ministerului Sanatatii este de a se ajunge la rectificarea bugetara si exista niste promisiuni prin discutiile Ministerului Finantelor sa fie asigurata functionarea programelor de sanatate la nivelul care a fost prevazut initial, nu finantarea la jumatate, dar cel putin 100%”, a mai precizat Bradatan.

Vezi si Bebelusul prematur si lumea: ce trebuie sa stii atunci cand iesiti la plimbare sau primiti oameni in vizita

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here