O gradinita a fost inchisa. De ce sunt nemultumiti, parintii mai multor copii?

Parintii mai multor copii din Alexandria sunt nemultumiti, dupa ce o gradinita in care s-au imbolnavit cei mici a fost inchisa, iar acum trebuie sa ii duca la alta unitate, spatiul fiind insuficient. In urma discutiilor, copiii vor fi mutati, de la 1 noiembrie, intr-un spatiu al Liceului Agricol.

Vezi si O gradinita inchisa, dupa ce a fost depistat un focar de meningita

Mai multi parinti ai copiilor de la Gradinitele nr. 10 si nr. 5 din Alexandria au cerut sprijinul consilierilor locali din oras, pentru a clarifica situatia unitatii de invatamant, dupa ce Gradinita nr. 10 a fost inchisa din cauza conditiilor precare de igiena.

Consiliul Local Alexandria a decis, in urma cu aproape o luna, ca prima masura dupa inchiderea Gradinitei nr. 10, ca micutii sa fie dusi, temporar, la Gradinita nr. 5, pana la gasirea unui spatiu adecvat unde copiii sa fie mutati permanent.

Doar ca mutarea a zeci de copii la Gradinita nr. 5 a creat si mai multe nemultumiri in randul parintilor, pentru ca spatiul a devenit tot mai mic, iar copiii nu pot suporta aglomeratia creata.

Nici reprezentantii Gradinitei unde au fost mutati copiii nu sunt de acord cu situatia creata.

„Dorim sa va aducem la cunostinta ca intreg Consiliul Profesoral al Gradinitei nr.5 nu este de acord cu mentinerea sau desfasurarea activitatii Gradinitei nr. 10 in spatiul Gradinitei nr.5 din Alexandria si dorim eliberarea acestui spatiu. Ca si argumente, in acest moment, sunt 225 de copii in gradinita noastra. Avem bucatarie comuna, spatiul a fost cedat acum cresei pentru a-si putea desfasura activitatea. Cele doua masini de spalat lenjerii spala atat lenjeriile copiilor de la gradinita, cat si pe cele ale copiilor de la cresa. Cei de la cresa au biberoane, lapte praf. Sala de sport nu mai deserveste activitatilor sportive, intrucat acolo ne desfasuram acum alte activitati pe care inainte le desfasuram in spatiul cedat cresei. Noi vrem eliberarea acelui spatiu”, a declarat, reprezentantul Consiliului Profesoral al Gradinitei nr.5 din Alexandria, in sedinta Consiliului Local.

Citeste si 8 provocari la cresa/gradinita

Viceprimarul Alexandriei, Ioan Augustin, responsabil de reteaua scolara de pe raza municipiului Alexandria, s-a declarat surprins de nemultumirea parintilor, desi aceasta nu este prima data cand parintii sunt nemultumiti.

„Stiu ca problema parintilor nu era legata de spatialitate, ci de distanta pe care o parcurg copiii in drum spre gradinita dimineata si dupa amiaza. Asta a fost principala problema invocata in acel moment. Nu a fost vorba de spatiu. Dupa care ne-am gandit, sigur ca da, si la asta. Si am fost dispusi sa gasim solutii”, a explicat viceprimarul.

In urma sedintei tensionate, s-a ajuns la concluzia ca de la 1 noiembrie, copiii care au frecventat Gradinita nr. 10 din Alexandria vor fi mutati permanent intr-un spatiu amenajat in cadrul Liceului Agricol din Alexandria.

Gradinita nr. 10 a fost inchisa cu aproximativ o luna in urma, dupa ce mai multi copii s-au imbolnavit brusc si au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Alexandria. Directia de Sanatate Publica Teleorman a stabilit ca cei mici s-au imbolnavit din cauza stafilococului auriu si a mucegaiului, ambele determinate de conditiile precare de igiena din unitatea de invatamant.

Vezi si Despre dificultatile de acomodare la gradinita cu Emilian Apostol, managerul unei gradinite private

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here