10 maternitati dotate cu echipament necesar copiilor nascuti prematur

10 maternitati sunt dotate cu echipament necesar copiilor nascuti prematur, in cadrul editiei cu numarul 7 a campaniei Grija pentru Copii – „Strigat de viata”, sustinuta, inca din anul 2015, de Simona Halep. Cu echipamentele donate in acest an, numarul institutiilor de sanatate care au beneficiat de aceste dotari a ajuns la 66 iar valoarea totala a echipamentelor depaseste 800.000 de Euro.

Citeste si Ventilator neonatal de ultima generatie la Sectia de Neonatologie

Anul acesta, au fost dotate cu aparatura indispensabila bebelusilor nascuti inainte de termen spitale din judetele Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Caras-Severin, Dambovita, Galati, Neamt, Suceava si Vaslui.  Fiecare dintre aceste institutii de sanatate isi completeaza astfel sectiile de neonatologie pentru a face mai bine fata cazurilor de copii nascuti inainte de termen.

„Am inceput campania din acest an in luna aprilie, cu un eveniment marcat de o puternica emotie: concertul extraordinar al Orchestrei Nationale Radio, la care a participat si Simona Halep. Concertul a inceput cu un moment neasteptat de liniste care ne-a facut sa intelegem cat de important este strigatul din primele clipe de viata ale nou-nascutului. Am indemnat oamenii sa dea o voce celor care nu pot sa se faca auziti, dand share mesajului #StrigatdeViata. Dotarile realizate prin campania Grija pentru Copii – „Strigat de viata” materializeaza aceasta sustinere si dau micutilor o sansa in plus sa supravietuiasca”, spune Daria Gonta, Senior Brand Manager, Coca-Cola Romania.

Campania Grija pentru copii_Dorna si Salvati Copiii Romania_Targoviste_Daria Gonta

A fost inaugurat cu aceasta ocazie noul incubator de transport de la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste, institutia care are in grija anual aproximativ 2.000 de nou-nascuti. In 2018, 237 dintre acesti copii s-au nascut prematur, iar in primele 6 luni ale anului 2019, numarul prematurilor a fost de 112.

„Dotarile din campania Grija pentru Copii ajuta Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste sa ofere conditii optime copiilor nascuti prematur. Reusim sa facem fata cu brio cazurilor din judetul nostru si am primit 15 nou-nascuti prematur din maternitatile din judet si din judetele vecine in primele 6 luni din 2019, iar 3 gravide transferate au nascut prematur in maternitatea noastra in aceasta perioada. In 2019, au fost ingrijiti aici 3 copii care au avut sub 1.000 de grame. Fara oameni dedicati si fara aparatura performanta, nu am fi putut niciodata sa realizam aceste lucruri”, a declarat Dr. Roxana Aldea, Sef Sectie Neonatologie – Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste.

Campania „Grija pentru copii” a fost lansata de Dorna impreuna cu Salvati Copiii Romania in anul 2013, in scopul sustinerii unor programe pentru ingrijirea corespunzatoare a nou-nascutilor prematur.

 

“Pentru copiii veniti pe lume prea devreme, un minut poate face diferenta intre viata si moarte. De sapte ani, Salvati Copiii impreuna cu Dorna lupta pentru salvarea celor mai  mici luptatori dotand maternitatile cu echipamente performante pentru combaterea mortalitatii infantile. Copiii prematuri se lupta pentru fiecare clipa, pentru fiecare bataie a inimii si nu renunta atat de usor la viata. E o lectie pe care ei ne-au predat-o tuturor si ne-au determinat sa construim parteneriate cu medici dedicati si companii care au inteles ca este necesar sa fim alaturi de cei mici si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a schimba datele sumbre ale mortalitatii infantile”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Spitalele care au fost dotate anul acesta cu aparatura in cadrul campaniei Grija Pentru Copii – „Strigat de Viata”, sunt:

Spitalul Municipal Campulung – 1 Masa radianta

Spitalul Clinic Obstetrica-Ginecologie Oradea – 1 Masa de resuscitare

Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita – 1 Incubator

Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi – 1 Masa radianta

Spitalul Moldova Noua – 1 Incubator transport

Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste – 1 Incubator transport

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei Galati – 1 Incubator terapie

Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt –1 Incubator transport

Spitalul Municipal Falticeni – 1 Incubator de terapie

Spitalul Municipal Dimitrie Castroian Husi – 1 Incubator.

Lista completa a tuturor echipamentelor donate de-a lungul timpului in cadrul campaniei o puteti gasi aici: https://www.coca-cola.ro/dorna/ro/grija-pentru-copii/maternitati/

Citeste si Tulcea: rata mortalitatii infantile de cinci ori mai mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here