Revolutia Rozelor 2018: Miscarea globala a femeilor impotriva violentei obstetrice

In perioada 19-25 noiembrie 2018, in Romania, se desfasoara cea de-a treia editie a campaniei de informare din cadrul Revolutiei Rozelor, cu scopul de a aduce in atentia publicului nerespectarea drepturilor femeii la nastere, dar si pentru a scoate la lumina experientele negative sau traumatizante ale gravidelor la nastere.

Citeste si: Ditta Depner: „Nasterea poate fi frumoasa, asa cum a fost ea menita sa fie!”

Aceasta miscare pacifista a fost initiata de Jesusa Ricoy in 2011 si in prezent cuprinde 30 de tari in care desfasoara independent actiuni de constientizare a lipsei de respect si a violentei obstetrice in contextul sarcinii, nasterii si perioadei postpartum, in data de 25 noiembrie a fiecarui an (n.a.: 25 noiembrie:  ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor).

Sursa: Echipa Revolutia Rozelor

Anul acesta in Romania, pentru prima data, echipa Revolutiei Rozelor implica o mare parte din cei care activeaza in domeniul nasterii: moase, consilieri in alaptare, educatori prenatali si doule.

Directia din acest an urmareste dialogul intre femei, intre gravide si cei ce activeaza in domeniul nasterii, intre toti cei implicati si cadrele medicale.

Echipa Revolutiei Rozelor din Romania invita femeile sa participe prin completarea sondajului de campanie (gasesti aici sondajul) si sa posteze pe pagina oficiala de facebook “The Roses Revolution – Revolutia Trandafirilor” raspunsul la intrebarea “Cum imi doresc sa fie nasterea mea?” impreuna cu hastagurile de campanie #stopviolentaobstetrica si #rosesrev.

Citeste si: Ce este o doula si cum te poate ajuta la nastere?

Sursa: Echipa Revolutia Rozelor

Raspunsul poate lua forma unei poze, unui text, unui video, sau orice alta modalitate de exprimare.

De asemenea se vor distribui online materiale informative despre sarcina, nastere si drepturile femeii in aceste momente importante.

Pe parcursul campaniei, femeile care au suferit o experienta traumatizanta la nastere, pot duce un trandafir roz la institutia unde s-a intamplat pentru a incepe procesarea emotionala a experientei de atunci si pentru a obtine pentru sine o finalitate impaciutoare.

 

Citeste si: De ce nu nastem ca in afara? Iata adevarul despre statutul moasei in Romania

Pe data de 25 noiembrie, toti participantii sunt invitati sa isi modifice poza de profil sau coverul de pe facebook cu trandafirul campaniei Roses Revolution in semn de solidaritate.

Pentru mai multe informatii, puteti contacta reprezentantii echipei Revolutiei Rozelor:

Ditta Depner   0744. 641. 558

Monica Neda   Telefon   0746.166.906

Adelina Mitrofan Badea   0721.602.663

Sursa: Echipa Revolutia Rozelor

Citeste si: Marius Romila: “Sarcina este ceva firesc si nasterea trebuie sa fie pe masura”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here