Marius Manole este primul care devine VOCEA copiilor cu autism

Marius Manole este primul artist care a incercat, la provocarea lui Dani – un baietel cu tulburare de spectru autist – sa se faca inteles cu doar 3 cuvinte. Este primul care devine VOCEA copiilor cu autism. Intra aici sa vezi filmuletul!

Te-ai gandit vreodata cum te-ai putea descurca in viata de zi cu zi daca ai putea sa pronunti doar doua-trei cuvinte? Am provocat cativa artisti, in numele copiilor care fac terapie in centrele Autism Voice, sa faca acest exercitiu. Sa-si imagineze cum s-ar descurca daca vocabularul lor s-ar reduce la cuvintele pe care le invata copiii dupa luni sau chiar ani de terapie.

Actorul Marius Manole

Marius Manole este primul artist care a incercat, la provocarea lui Dani – un baietel cu tulburare de spectru autist – sa se faca inteles cu doar 3 cuvinte.

Rezultatul este o micro-piesa de teatru emotionanta, din care intelegem foarte clar bariera de comunicare dintre un copil cu autism si lumea din jur.

O poti vedea in video-ul de aici si poti face chiar mai mult de atat: trimite VOCE la 8844 pentru a contribui lunar cu 2 Euro la terapia copiilor si la procesul lor de recuperare.

„Din moment ce terapia nu este decontata de stat, noi suntem responsabili pentru destinele acestor copii si pentru ca vocea lor sa fie auzita si inteleasa de cat mai multi oameni!”, a spus Anca Dumitrescu, presedinte Autism Voice, pe wall-street.ro.

Pentru a invata sa vorbeasca, un copil cu autism are nevoie de sute sau mii de ore de terapie – de minimum 4 in fiecare zi. Autism Voice poate oferi gratuit orele de terapie pentru cei 200 de copii din centrele sale daca strange 50.000 de sms-uri lunar. Ajuta-ne sa ducem mesajul nostru spre cat mai multi oameni si sa strangem sms-urile necesare terapiei copiilor cu autism!

Urmeaza si alti artisti care au raspuns provocarii de a-si defasura meseria, utilizand doar cateva cuvinte.

Citeste si: Talentele speciale ale copilului cu autism

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here