Diferenta dintre Braxton-Hicks, contractiile false si cele de travaliu

Aproape ca fiecare femeie insarcinata ajunge sa se intrebe macar o data in timpul sarcinii: ,,Cum voi sti daca sunt cu adevarat in travaliu?” Primul gand este ca ,,bineinteles ca voi sti, voi simti, probabil, va fi destul de evident”. Da, travaliul poate fi o perioada destul de intensa, dar uneori etapa de travaliu activ poate fi confundata de unele femei cu acele contractii false, numite Braxton Hicks, de pregatire.

Citeste si: Se apropie travaliul? Iata cateva lucruri pe care nu multi ti le spun

Cu totii am auzit povesti alarmante in care unele femei nu au reusit sa ajunga la spital si au fost nevoite sa nasca in diverse locuri sau despre femei care simteau contractii false si au fost trimise de nenumarate ori acasa pentru ca nu era vorba despre un travaliu real.

Si atunci cum stii cand esti in travaliu? Cum stii ca acele contractii pe care le simti sunt de travaliu? Afla aici mai multe informatii care te vor ajuta sa faci diferenta dintre Braxton-Hicks, contractiile false si cele de travaliu.

In primul rand, ce sunt contractiile Braxton Hicks?

Chiar daca sunt denumite si ,,false”, acestea se simt ca niste contractii, adica simti cum muschii uterului se strang pentru aproximativ 30-60 de secunde, apoi treptat se relaxeaza. Uneori acestea pot dura chiar si doua minute, dar in cazuri destul de rare. Unele femei pot simti contractiile Braxton Hicks inca din trimestrul al doilea (chiar de prin saptamanile 16-20), dar cel mai des sunt simtite in trimestrul al treilea. Exista si femei care nu simt deloc de-a lungul sarcinii acest tip de contractii.

Citeste si: Esti in travaliu? Excelent! Iata cateva lucruri pe care sa nu le faci

Ce simti atunci cand ai contractii ,,false”?

Multe femei le descriu ca pe niste senzatii de strangere a abdomenului, nu sunt dureroase, dar simt o ,,strangere” ferma. Unele femei sustin ca simt ca niste crampe menstruale usoare. Este normal sa le simtiti o data sau de doua ori pe ora, de cateva ori pe zi mai ales daca sunteti in ultimele saptamani de sarcina.

Cateva descrieri utile despre contractiile ,,false”:

  • Nu dureaza mult, de obicei mai putin de 1 minut
  • Sunt rare, de cate ori pe zi si nu mai mult de 2 ori intr-o ora
  • Nu cresc in intensitate
  • Sunt neregulate, uneori in cateva ore dispar
  • Acestea dispar daca te asezi sa te relaxezi sau cand iti schimbi pozitia

Atentie! Hidrateaza-te corespunzator, uneori deshidratarea poate determina aparitia contractiilor false, scrie baby-chick.com.

Cateva descrieri utile despre contractiile de travaliu: 

  • Dureaza mai mult timp (pana la un minut sau chiar mai mult)
  • Devin din ce in ce mai puternice, mai intense
  • Pauzele dintre contractii devin mai scurte
  • Sunt din ce in ce mai regulate, poti observa un anumit pattern.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: La ce lucruri se gandeste o femeie aflata in travaliu?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here