Cum iti ajuti copilul sa aiba oase sanatoase?

Sistemul osos se dezvolta in copilarie, iar cele mai mari schimbari (adica se observa cresteri spectaculoase) si dezvoltari ale structurii osoase se intampla in perioada in care copilul este toddler (adica imediat dupa ce a inceput sa mearga) si perioada adolescentei.

Citeste si: Te rog, scoate copilul afara! Sa se bucure de natura, sa se joace si sa creasca!

Felul in care cresc si se dezvolta oasele in special in frageda copilarie va avea un impact major asupra intregii vieti a fiecarei persoane in parte. De aceea, este important sa avem grija de sanatatea sistemului osos inca de la inceputul nasterii. Afla aici cum iti ajuti copilul sa aiba oase sanatoase.

E interesant de stiut ca oasele vor creste si vor atinge punctul culminant undeva in perioada dintre 18 si 25 de ani, potrivit nhs.uk, iar ca parinte este important sa te asiguri ca puiul tau are parte de cele 3 ingrediente importante pentru cresterea si dezvoltarea oaselor, si anume: calciul, Vitamina D si exercitiile fizice.

Citeste si: Tara, tara, vrem copii fericiti! Exact ca cei din Danemarca!

  1. Ofera-i alimente care sunt bogate in calciu: produsele lactate (lapte, branza, iaurt), leguminoase (linte, fasole, naut etc), nuci, seminte (susan, in si floarea soarelui), legume cu frunze verzi (spanac, broccoli etc) si anumite cereale.

Potrivit csid.ro, in prima perioada a vietii, copilul are nevoie de 130 mg de calciu pe zi, iar in adolescenta necesarul zilnic creste la 1.300 mg de calciu.

2.Ofera-i supliment cu Vitamina D, peste gras si respecta instructiunile medicului pediatru, dar de asemenea, nu uita ca plimbarile in aer liber, in special cand este soare sunt cele care te vor ajuta sa ai un copil cu oase sanatoase.

Copiii predispusi riscului de aparitie a deficitului de vitamina D sunt in principal: „cei care locuiesc in regiuni cu soare putin, cei care nu ies afara si stau in casa foarte mult timp, cei cu o dieta vegetariana, cei cu intoleranta la lactoza sau cei care nu consuma produse lactate” scrie sfatulmedicului.ro.

3. Miscare fizica zilnica. Copilul are nevoie de activitati fizice moderate, dar regulate, precum plimbat, alergat la locul de joaca, sarit, catarat etc.

Citeste si: Lasa-l pe copil sa se joace! Cat mai mult!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here