Ziua Internationala a Copilului sarbatorita la „Teatrul din curte”

Biblioteca Metropolitana Bucuresti (BMB) va sarbatori 1 Iunie – Ziua Internationala a Copilului printr-o serie de evenimente dedicate celor mici, dar si celor mari. In perioada 28 – 30 mai, la Biblioteca „Ion Creanga”, str. Christian Tell, Nr. 10, BMB va desfasura proiectul Ziua Internationala a Copilului sarbatorita de BMB la „Teatrul din curte”.

Citeste si Ziua Internationala a Copiilor Disparuti, marcata la libraria Humanitas Cismigiu

Proiectul va debuta in data de 28 mai, de la ora 18:00, cu vernisajul expozitiei „Lumea copilariei”, a elevilor de la Verita International School, care poate fi vizitata pana la data de 4 iunie.

Joi, 30 mai, incepand cu ora 11:00, spatiul din curtea bibliotecii se va imbraca in haine de sarbatoare. Pentru micii si marii spectatori, vor avea loc piese de teatru sustinute de: teatrul de papusi „Licurici”; trupa „Spiridusii” de la Asociatia Impact Art, cu piesa „O mica greseala”, adaptare dupa schita lui Mircea Santimbreanu; elevii de la Colegiul National Mircea cel Batran, Ramnicu Valcea, cu piesa „Doua loturi” de I.L. Caragiale.

De asemenea, in cadrul aceluiasi eveniment, va avea loc prezentarea cartii pentru copii „Paco Yunque”, a celebrului scriitor peruan César Vallejo, in limba romana, tradusa din limba spaniola de prof. dr. Gabriela Girmacea.

Vezi si Carnavalul copilariei pe 1-2 iunie la AFI Cotroceni

Tot cu aceasta ocazie, BMB va lansa proiectul „101 basme romanesti”, dedicat copiilor cu varste intre 7 – 14 ani. In perioada iulie-septembrie – pe durata vacantei de vara – copiii vor crea basmele in cadrul atelierelor de scriere creativa, derulate la Biblioteca Metropolitana Bucuresti si la Biblioteca Municipala „B.P. Hasdeu” din Chisinau. Basmele urmeaza sa fie publicate intr-un volum, tiparit sub egida Editurii Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, care va fi lansat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, cand se vor implini 101 ani de la „Marea Unire”.

Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, Biblioteca Metropolitana Bucuresti adreseaza tuturor copiilor, cititori si abonati ai bibliotecilor din reteaua sa, un sincer „La multi ani!” si isi doreste ca cei mici sa fie liberi sa rada, sa se joace si sa descopere noi forme de distractie, iar parintii sa se simta din nou copii.

Biblioteca Metropolitana Bucuresti este o retea de biblioteci publice, aflata sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, care faciliteaza accesul la informare si lectura, prin serviciul gratuit de imprumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispozitia publicului in filialele sale raspandite in toate sectoarele Bucurestiului, BMB contribuie activ la imbunatatirea calitatii vietii membrilor comunitatii.

Citeste si Vino si tu, pe 1 iunie, la cel mai mare festival…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here