Spectacolul „Mama, mi-am pierdut mana! ” a fost premiat de juriul liceenilor la Excelsior Teen-Fest

„Mama, mi-am pierdut mana!”, o productie a Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, este spectacolul desemnat castigator de juriul adolescentilor la Excelsior Teen-Fest, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

Vezi si Festivalul International de Teatru pentru Copii aduna reprezentatii din toata Europa

Timp de zece zile, adolescentii au avut ocazia sa experimenteze o altfel de intalnire cu teatrul. Au putut urmari spectacole care au adus pe scena povesti inspirate din orizontul lor de preocupari si reinterpretari surprinzatoare ale unor texte din dramaturgia universala, „insa ei nu au fost doar spectatori, ci si creatori de povesti, stimulati de Viitorul imaginaT, tema acestei editii”, arata organizatorii.

Juriul alcatuit din patru elevi de liceu a desemnat, duminica, castigatorul celei de-a IV-a editii, spectacolul „Mama, mi-am pierdut mana!”, regizat de Alexandru Mazgareanu.

Principalele sectiuni ale festivalului bucurestean, Teen Attitude si Reborn Classics, au adus in fata adolescentilor, in perioada 28 septembrie – 7 octombrie, productii de teatru profesionist din tara (Bucuresti, Baia Mare, Botosani, Piatra Neamt si Sibiu) si din strainatate (Italia si Lituania).

„Teen-Fest a fost si in acest an un mediu de incurajare a creativitatii si abilitatilor artistice ale noii generatii, de aceea Maratonul Adolescentei Teens in the Spotlight a fost locul unde publicul larg a putut urmari creatiile liceenilor participanti la Atelierele de actorie, scenaristica si cinematografie ale festivalului. Ca platforma educationala conectata la nevoile si intrebarile noii generatii, Teen-Fest a adus teatrul si mai aproape de adolescenti, incluzand in programul recent incheiatei editii spectacole de teatru educational urmate de dialoguri cu realizatorii (sectiunile #teatruinlicee si #incotro?), creatii teatrale accesibilizate pentru publicul cu deficiente senzoriale (sectiunea #impreuna) si productii radiofonice dedicate publicului tanar (Radio Teen), ce pot fi ascultate online/ on air pe platforma eteatru.ro”, spun initiatorii demersului.

Citeste si Copiii sunt spectatori de weekend ai Festivalului Amim’est 2018

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here