Caisele sunt printre cele mai apreciate fructe din perioada verii. De aceea, astazi m-am gandit ca ar fi minunat sa-ti prezint o reteta gustoasa de prajitura cu caise, ca sa-i rasfeti pe cei dragi. Afla aici de ce ai nevoie.
Citeste si: Reteta zilei: Cirese in prajitura
Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de ulei
- 5 linguri de faina
- 1 pliculet praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 praf sare
- 1/2 kg de caise
Citeste si: Reteta zilei: Prajitura cu banane
Magia din bucatarie:
- Se spala bine caisele, li se scot samburii si se taie felii pe lungime cam cat o sesime din ele.
- Se separa galbenusurile de albusuri in doua vase separate. Se freaca galbenusurile cu putina sare, praf de copt si zahar vanilat. Se bat albusurile cu zaharul pana iese o spuma, o compozitie precum cea de bezea. Se amesteca galbenusurile cu spuma de albus, usor cu telul. Apoi se adauga uleiul, treptat cate o lingura si se amesteca usor pana se incorporeaza. Apoi se incorporeaza faina, procedand in acelasi mod.
- Se unge bine tava cu ulei si se presara putina faina, apoi se toarna compozitia. Se asaza frumos caisele una cate una pana se acopera suprafata prajiturii, se da la cuptorul incins in prealabil, dar nu foarte tare, si se coace la 180 grade C, pentru aproximativ 20 de minute.
- Atunci cand este prajitura gata, se scoate si se lasa la racit, se taie bucatele portionate si se serveste simpla sau cu frisca.
Citeste si Prajitura cu ciocolata si visine
Retine:
Caise contin apa in proportie de 85%, acid citric, acid malic, sodiu, potasiu, calciu, zaharuri, fier magneziu, cupru, provitamina A si multe alte vitamine. O cantitate de 100 g de fruct are aproximativ 40 calorii. Sunt excelente in perioadele in care copiii au stari febrile, de asemenea ajuta si la procesul de crestere, precum si la regenerarea tesuturilor sau pentru cei care au diverse afectiuni ale pielii. Asta datorita vitaminelor B. Caisele ajuta mult la digestie si au proprietati diuretice.