Reteta zilei: Cirese in prajitura

Am cumparat 1 kg de cirese gustoase de la piata, le-am spalat bine si le-am impartit in doua boluri: unul mai mare si unul mai mic. Ciresele din bolul mare au disparut in cateva minute,  de fapt, asa se intampla de fiecare data cand 3 pofticiosi acapareaza un bol cu cirese. Iar ciresele din bolul mai mic le-am pus deoparte pentru un desert gustos si am reusit sa-i surprind pe cei dragi cu cirese in prajitura. Esti curioasa sa afli reteta? Citeste aici de ce am avut nevoie si cum am preparat-o.

Citeste si Reteta zilei: Prajitura cu cacao, nuci si caramel

Ingrediente: 

  • 5 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 300 g cirese
  • 2 linguri rom

Citeste si Reteta zilei: negrese cu menta

Magia din bucatarie: 

  1. Se freaca untul cu zaharul pana se obtine o compozitie ca o crema.
  2. Se adauga galbenusurile, nucile, romul, faina si se bate bine compozitia pentru omogenizare.
  3. Se bat albusurile si cand spuma este tare, se adauga in compozitia cu nuci si faina. Se amesteca prin rasturnare.
  4. Se unge si se tapeteaza o tava, se rastoarna compozitia in tava, se niveleaza. Deasupra se pun ciresele fara samburi.
  5. Se coace prajitura in cuptorul incalzit inainte, la 180 grade C, pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana cand se rumeneste uniform.
  6. Dupa ce este gata, asaza prajitura pe un platou si las-o sa se raceasca pentru cel putin o jumatate de ora, dupa care taie-o felii si invita-i pe cei dragi sa se bucure de ea.

Retine:

Ciresele contin aproximativ 75% apa, de aceea sunt printre cele mai indicate fructe care previn deshidratarea. Contin multa vitamina A, C, fibre, antioxidanti, au putine calorii si ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. 

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Reteta zilei: tort inghetat cu glazura de ciocolata

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here