Reteta zilei: Prajitura cu banane

Prajitura cu banane este un desert pufos si gustos. Prajitura o poti prepara in doar o ora. Stiai ca bananele sunt o sursa bogata de potasiu si de vitamina B6? In general, nutritionistii recomanda sa se consume cel putin doua portii de fructe zilnic.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 100 g cacao
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
  • 1 lingura suc de lamaie sau otet de mere
  • 6 banane
  • 150 g ciocolata pentru decor

Mod de utilizare:

Presarati galbenusurile cu un varf de cutit de sare si lasati-le zece minute in repaus. Bateti albusurile  pana cand obtineti o spuma ferma. In timpul baterii, adaugati treptat zaharul si zaharul vanilat.

Citeste si Reteta zilei: Prajitura cu cacao, nuci si caramel

Turnati peste spuma de albusuri galbenusurile si amestecati prin ridicarea compozitiei, nu prin frecare. Adaugati treptat faina in care s-a amestecat cacao si praful de copt, otetul sau zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie. Turnati putina compozitie, cu grosimea de 1 cm startul uniformizat, intr-o tava rotunda, unsa si tapetata, cu diametrul de 25 cm.

Curatati bananele. Taiati doua banane in rondele subtiri pe care asezati-le in strat dublu peste compozitia din tava. Zdrobiti cu o furculita alte doua banane si amestecati piureul obtinut in compozitia cu cacao.

Turnati amestecul in tava, peste banane. Nivelati si puneti tava la copt, la foc potrivit. Cand este coapta si racita, radeti deasupra ciocolata si ornati cu bananele ramase, taiate in rondele subtiri.

Se stie ca pe locul intai in topul celor mai sanatoase alimente sunt fructele. Acestea sunt sarace in grasimi si foarte bogate in vitamine, fibre si fitoncide, substante care protejeaza organismul impotriva cancerului si a bolilor de inima. Nutritionistii recomanda cel putin doua porti de fructe pe zi, iar cercetarile de ultima ora au demonstrat ca este foarte bine daca in fiecare zi alegem sa mancam fructe de cat mai multe culori. Asa ca nu uitati: un curcubeu in farfurie de cel putin doua ori pe zi!

Bananele sunt o sursa bogata de vitamina B6 si de potasiu, sunt sarace in sodiu, sunt un antiacid natural ajutand la arsurile la stomac. Bananele pot inlocui cu succes laxativele si pot creste capacitatea de concentrare si de atentie, datorita continutului de potasiu.

Citeste si Prajitura cu ciocolata si visine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here