Rețeta zilei: Baba Ganoush sau salata de vinete orientală

Foto:theeleganteconomist.com

Iubitori de vinete avem pe aici? Atunci rețeta aceasta le va fi cu siguranță pe plac! Azi îți prezentăm rețeta de Baba Ganoush sau salată de vinete orientală. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară.

Ingrediente:

  • o vânătă medie
  • o lingură de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 1/2 linguriță de coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță de chimion măcinat
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură pastă de susan
  • câteva fire de pătrunjel

***Semințe de rodie (opțional)

Mod de preparare:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade C. Se pune vânăta într-o tavă de copt unsă cu ulei. Se dă la cuptor 30-35 de minute sau până când pulpa se înmoaie foarte bine.
  2. Se lasă să se răcească puțin, apoi se taie în două pe lungime i se scoate pulpa cu o lingură, aruncându-se coaja și zeama care se lasă.
  3. Se pune vânăta într-un robot de bucătărie sau într-un blender împreună cu restul ingredientelor și se mixează până se obține un sos omogen.
  4. Lasă să se răcească totul, într-un mod natural.
  5. Baba Ganoush-ul se servește pe lipii sau pe felii de pâine, cu pătrunjel tocat deasupra și semințe de rodie (opțional).

* Baba Ganoush-ul poate fi păstrat în frigider, timp de câteva zile, dacă va fi acoperit ermetic. 

S-ar putea să te intereseze și: Rețeta zilei: hummus sau pastă de năut

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here