Rețeta zilei: hummus sau pastă de năut

Foto: www.simplyrecipes.com

Fie că ești însărcinată, fie că ești o mămică activă și îți dorești ca atât tu, cât și cei dragi să mănânce sănătos (și fără să stai la infinit în bucătărie!), atunci cu siguranță ideea de a avea câteva rețete bune la îndemână o să-ți surâdă. Una dintre acestea este cea cu hummus sau pastă de năut, pe care ți-o recomandăm cu tot dragul! Iată de ce ai nevoie și cum se prepară.

Ingrediente: 

  • 200 g năut fiert
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de apă
  • 1 lingură de tahini (pastă de susan)- opțional

Mod de preparare:

  1. Se scurge și se clătește năutul și se pune într-un robot de bucătărie sau într-un blender, împreună cu sucul de lămâie, usturoiul (atenție, dacă hummusul va fi consumat și de un un copil, atunci cantitatea de usturoi ar trebui redusă la un singur cățel de usturoi! Nu se recomandă pentru un copil mai mic de 1 an!), tahini, uleiul de măsline și apa.
  2. Se mixează până se obține un piure-hummusul va trebui amestecat din când în când să se omogenizeze. Se mai poate adăuga apă dacă este prea gros.
  3. Când este gata pasta se pune un strat pe felia de pâine și se consumă așa sau, după preferințe, poți adăuga feliuțe de roții, rondele de ceapă verde etc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here