Sotia e fericita? Atunci intreaga familie va fi fericita!

Femeia este liantul in familie. Cea care ii aduna pe toti la masa, ii uneste, ii mobilizeaza, ii sustine si ii intelege pe toti. Ea da tonul in casa, ea e cea care are grija ca atmosfera din casa sa fie una primitoare, luminoasa, dinamica. Ea e cea care transforma o casa in ,,acasa”.

Citeste si: 1500 de persoane au spus care este cheia unei casnicii reusite

Si nu ma refer la acele cazuri in care este vorba despre sotii abuzate, fara ajutor si sprijin din partea unui partener de incredere sau din partea familiei extinse etc, ci la doi adulti responsabili cu sau fara copii, care isi doresc si fac tot posibilul ca sa construiasca o adevarata familie, un camin, un prezent placut si sunt cu gandul la un viitor impreuna.

Nu intentionez sa scriu despre egalitatea dintre femeie si barbat sau mai stiu eu ce idei feministe. Nu stau sa glumesc despre ideile anecdotice, de genul ,,barbatul e capul, dar femeia este gatul si ca orice cap se intoarce dupa cum se misca gatul…”. Ma rog, ai prins, sper, ideea. Scriu ce am vazut, ce simt si ce citesc ca tot mai multi considera ca, da, de la femeie incepe aproape totul. De aici, ideea de ,,sotie fericita, familie fericita”.

Si in timp ce unii se distreaza pe seama acestei afirmatii, tot mai multi specialisti sustin ca ideea de mai sus este totusi cat se poate de veridica. Radem, glumim, dar realitatea e  aceasta.

Citeste si: Sotia este de doua ori mai stresata din cauza sotului decat din cauza copilului!

Iar de curand am citit despre un studiu, facut la Universitatea Rutgers, care a aratat ca fericirea femeii este cumva mai importanta decat fericirea barbatului, atunci cand este vorba despre a mentine o relatie pe termen lung.

,,Cred ca o sotie satisfacuta de casnicia sa va avea tendinta sa faca mult mai multe lucruri pentru binele si fericirea sotului, iar acestea pot avea un impact pozitiv asupra fericirii sotului”, a spus Deborah Carr, autoarea respectivului studiu, scrie hyealthy-holistic-living.com.

In concluzie, iti doresti o familie fericita? Atunci ai grija de fericirea sotiei!

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Sa fii mama inseamna sa ai doua joburi si jumatate

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here