1500 de persoane au spus care este cheia unei casnicii reusite

Tu stii care e cheia unei casnicii reusite? 1500 de persoane au recunoscut care este ingredientul principal, cuvantul cheie intr-o casnicie fericita. Majoritatea respondentilor erau casatoriti de peste douazeci de ani si au explicat cum poti face ca o relatie sa dureze.

Atunci cand scriitorul si bloggerul Mark Manson a fost in punctul de a se casatori, a simtit ca are nevoie de cateva sfaturi despre cum poate sa aiba o casnicie fericita, despre cum poate face astfel incat sa aiba o relatie de lunga durata. Cunoscutul blogger nu a apelat la familie si la prieteni, ci la cititorii sai. Si a fost extrem de surprins, atunci cand peste 1500 de persoane i-au raspuns, conform businessinsider.com.

Citeste si: Frica de casatorie este genetica

Mark Manson i-a rugat si pe cei divortati sa explice care a fost cauza sau de ce nu a mers casnicia. In peste 500 de mail-uri cititorii divortati au confirmat ca, in principiu, cauza divortului a fost lipsa comunicarii sau o comunicare deficitara.

Comunicarea. Dar, mai ales, respectul.

Surpriza insa a fost mai mare atunci cand persoanele care se bucurau, de peste douazeci de ani de casnicii fericite, ii scriau bloggerului, in principiu, aceleasi lucruri: “comunicarea este supraestimata”, ca o relatie sa dureze “este nevoie de respect. Acesta sta la baza unei casnicii reusite”.

Persoanele care se aflau in casnicii de cateva decenii spuneau ca uneori sunt momente in care comunicarea este mai dificila sau situatiile in care unul dintre parteneri a spus ceva, iar celalalt a interpretat eronat raspunsul. Sunt firesti, si inevitabile. Comunicarea ajuta, evident. Dar intotdeauna respectul sta la baza oricarei comunicari. Si a oricarei relatii.

Citeste si: Secretele unei vieti sexuale fericite: ce fac cuplurile care au o viaţa sexuala implinita?

Codul etic al cuplului

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here