Cum sa cresti un copil fericit? Partea a 2-a

Foto: freebiehappy.com

Ajuta-l sa aiba o imagine de sine sanatoasa, asculta-l atunci cand iti vorbeste, invata-l sa fie recunoscator. Afla aici mai multe despre cum sa cresti un copil fericit.

Iata ce spun numeroase studii despre cum poti sa cresti un copil fericit. 

Citeste aici partea 1.

  • Atunci cand copilul iti vorbeste, asculta-l cu adevarat!

Comunicarea cu puiul tau este foarte importanta, mai ales daca iti doresti sa cresti un copil fericit si care va avea succes in viata. Acorda-i atentia ta nedivizata. Lasa departe telefonul, tableta, laptopul si asculta-l.

Citeste si: Stiai ca telefonul si retelele sociale iti distrag atentia de la copilul tau?

  • Redu timpul petrecut la televizor, telefon, tableta, jocuri video si alte gadgeturi
  • Invata-l sa-si gestioneze emotiile

John Gottman, autorul cartii “Raising an Emotionally Intelligent Child” (Cum sa cresti un copil inteligent emotional) a demonstrat ca acei copii care stiu sa-si gestioneze emotiile sunt mai fericiti, au mai mult success in viata, reusesc sa se concentreze pe o perioada mai lunga de timp si au o sanatate fizica mai buna.

Pentru a-ti invata copilul sa-si gestioneze emotiile, demonstreaza-i ca si tu detii aceste abilitati, empatizeaza cu el, explica-i faptul ca emotiile sunt normale, doar ca anumite comportamente trebuie evitate, si nu in ultimul rand incurajeaza-l atunci cand progreseaza.

  • Invata-l sa fie recunoscator

Din cand in cand jucati-va de-a “pentru ce esti tu recunoscator?” sau incurajeaza-l sa aiba un jurnal in care sa-si scrie lucrurile pentru care este recunoscator. Acest simplu obicei poate avea un impact asupra sanatatii psihice si emotionale ale copilului, iar un studiu (condus de Dr. Roberrt Emmons) a aratat ca persoana care practica des acest lucru este mai fericita spre deosebire de cei care nu-l practica.

  • Ofera-i posibilitatea de a alege

Poti gasi multe sfaturi utile aici: Copilul nu vrea sa coopereze? Ofera-i posibilitatea de a alege!

  • Ajuta-l sa aiba o imagine de sine sanatoasa

Duci un mod de viata sanatos? Mananci corect? Faci sport? Iti place imaginea ta din oglinda? Ai un serviciu care iti aduce satisfactii? Copilul va invata de la tine tot ce inseamna aceste lucruri. Conteaza ce ii spui, dar conteaza foarte mult si ceea ce ii arati.

Autor: Inga Stoian

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here