Sarbatorile de iarna miros a portocale si brad? Ce zici daca ai mai adauga un miros? Cel de prajitura de Anul Nou, cu scortisoara! Afla aici reteta si de ce ai nevoie pentru a o prepara.
Citeste si: Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si ciocolata!
Cantitate: 24 bucati
Timp: 60 minute
Ingrediente:
- 3 oua
- 200g zahar
- 125g faina
- 1 lingurita scortisoara
- ¼ lingurita cuisoare sfaramate
- ¼ lingurita nucsoara rasa
- ¼ lingurita cardamon zdrobit
- 275g migdale sau nuci zdrobite
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 lingura coaja rasa de portocale
- 50g ciocolata neagra
- 2 linguri esenta de vanilie
Ingrediente glazura:
- 1 albus
- 50g ciocolata neagra
- 125g zahar praf
- 2 linguri zahar tos
Mod de preparare:
- Incalziti cuptorul si pregatiti (ungeti si tapetati) o tava cu dimensiunile de 30/25cm.
- Amestecati ouale batute putin cu zaharul pana cand obtineti o compozitie cremoasa si zaharul se dizolva.
- Adaugati faina, scortisoara, nucsoara, cuisoarele, ciocolata topita si cardamonul. Amestecati.
- Puneti in compozitie si celelalte ingrediente, pe rand, amestecand mereu. Cand compozitia este omogena, turnati-o in tava si puneti-o la copt.
- Intre timp, bateti albusul cu zaharul praf, pana cand obtineti o spuma. Adaugati ciocolata topita, treptat, amestecand incontinuu. Puneti compozitia la foc iute pana cand incepe sa clocoteasca, apoi luati-o.
- Amestecati incontinuu, cat vasul cu glazura este pe foc. Turnati amestecul peste prajitura calda, scoasa din cuptor.
- Presarati-o cu zahar tos si apoi mai puneti-o pentru 5 minute la cuptor.
- Scoateti prajitura si lasati-o la racit inainte de a o taia.
Citeste si: Reteta zilei: prajitura cu crema de cafea sau de ness