Reteta zilei:  prajitura cu crema de cafea sau de ness

Iubesti cafeaua? Atunci te asiguram ca o sa indragesti aceasta prajitura! Se numeste prajitura cu crema de cafea sau de ness si este absolut delicioasa! Iti explic aici de ce ai nevoie si cum se prepara.

Ingrediente pentru blat:

  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci macinate sau alune, migdale
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 2 lingurite de coaja de lamaie
  • un varf de cutit de sare

Ingrediente pentru crema:

  • 300 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 50 ml cafea concentrata sau 4 linguri de ness
  • 100 ml lapte
  • 100 g nuci prajite si sfaramate

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 g ciocolata alba de menaj
  • 50 g unt
  • 50 g ness

Citeste si Reteta zilei: Prajitura cu cacao, nuci si caramel

Mod de preparare:

Pentru blat, separati albusurile de galbenusuri, apoi bateti spuma albusurile si puneti peste acestea, pe rand, zaharul, nuca macinata, faina, praful de copt, coaja de lamaie si, ultimele, galbenusurile. Amestecati incontinuu in tot acest timp. Omogenizati compozitia si turnati-o intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Puneti tava in cuptorul incins si coaceti blatul 30 de minute, la foc potrivit, sau pana cand acesta creste si se rumeneste frumos. Lasati-l la racit si pregatiti intre timp crema nefiarta. Pentru aceasta, frecati untul cu zaharul pudra pana cand obtineti o compozitie omogena si pufoasa.

Adaugati galbenusurile, cafeaua si nucile prajite si sfaramate. Omogenizati amestecul, taiati blatul in doua foi, apoi intindeti crema intre ele. Puneti prajitura la rece.

Pentru glazura, topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul si adaugati nessul. Cand amestecul este omogen, lasati-l la racit cateva minute, apoi intindeti-l uniform peste prajitura. Puneti din nou prajitura la frigider pentru 60 de minute inainte de a o taia. Puteti decora cu boabe de cafea fierte in sirop de zahar sau miere. Cafeaua, in general, trebuie consumata cu moderatie.

Citeste si Reteta zilei: negrese cu menta

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here