Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si ciocolata!

Se apropie ziua de nastere a cuiva din familia ta si te gandesti sa-i faci o surpriza sub forma unui… tort? Atunci iti propun o reteta de prajitura cu morcovi si ciocolata! Afla aici care sunt toate ingredientele de care ai nevoie.

Citeste si: Reteta zilei: tarta cu mere

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g morcovi rasi cat mai fin
  • 50 g nuci zdrobite
  • 2 linguri de ulei
  • 350 g crema mascarpone sau crema de branza
  • 175 g zahar tos
  • 175 g ciocolata de menaj.

Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici

Mod de preparare:

  1. Se bat ouale si zaharul praf intr-un castron pus la bain-marie. Cand amestecul incepe sa se ingroase, se ia castronul de pe foc, se adauga in el faina cernuta amestecata cu cacao, si ea trecuta printr-o sita.
  2. In compozitia astfel obtinuta se adauga treptat, amestecand mereu, morcovii, uleiul si nucile.
  3. Se coace la foc potrivit un blat in forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, cu diametrul de 22 cm. Dupa ce se coace, se lasa blatul la racit.
  4. Intre timp, se amesteca crema mascarpone cu zaharul tos si cu ciocolata topita. Se taie blatul in doua, pe orizontala, si se umplu foile cu crema obtinuta. Se pune crema si deasupra prajiturii si se fac decoratiuni cu ajutorul unui cutit.

Retine:

Exista opinii care sustin ca patria morcovului este Olanda. In zilele noastre se consuma cel mai mult radacina de la morcov pentru ca principalele sale valori nutritive se afla stocate in radacina, aceasta constand in glucide, saruri minerale, uleiuri eterice, caroten, acid folic si acid pantotenic, precum si vitaminele A, B1, B2 si C.

In dieta celor mici, morcovul este unul dintre alimentele preferate in momentul diversificarii, si asta nu intamplator, ci tocmai datorita proprietatilor sale nutritionale si a gustului dulceag, foarte pe placul copiilor, de aceea usor acceptat de acestia chiar de la prima ,,degustare”.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here