Am cumparat 1 kg de cirese gustoase de la piata, le-am spalat bine si le-am impartit in doua boluri: unul mai mare si unul mai mic. Ciresele din bolul mare au disparut in cateva minute, de fapt, asa se intampla de fiecare data cand 3 pofticiosi acapareaza un bol cu cirese. Iar ciresele din bolul mai mic le-am pus deoparte pentru un desert gustos si am reusit sa-i surprind pe cei dragi cu cirese in prajitura. Esti curioasa sa afli reteta? Citeste aici de ce am avut nevoie si cum am preparat-o.
Citeste si Reteta zilei: Prajitura cu cacao, nuci si caramel
Ingrediente:
- 5 oua
- 250 g zahar pudra
- 100 g unt
- 200 g nuci macinate
- 100 g faina
- 300 g cirese
- 2 linguri rom
Citeste si Reteta zilei: negrese cu menta
Magia din bucatarie:
- Se freaca untul cu zaharul pana se obtine o compozitie ca o crema.
- Se adauga galbenusurile, nucile, romul, faina si se bate bine compozitia pentru omogenizare.
- Se bat albusurile si cand spuma este tare, se adauga in compozitia cu nuci si faina. Se amesteca prin rasturnare.
- Se unge si se tapeteaza o tava, se rastoarna compozitia in tava, se niveleaza. Deasupra se pun ciresele fara samburi.
- Se coace prajitura in cuptorul incalzit inainte, la 180 grade C, pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana cand se rumeneste uniform.
- Dupa ce este gata, asaza prajitura pe un platou si las-o sa se raceasca pentru cel putin o jumatate de ora, dupa care taie-o felii si invita-i pe cei dragi sa se bucure de ea.
Retine:
Ciresele contin aproximativ 75% apa, de aceea sunt printre cele mai indicate fructe care previn deshidratarea. Contin multa vitamina A, C, fibre, antioxidanti, au putine calorii si ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar.
Autor: Inga Stoian
Citeste si: Reteta zilei: tort inghetat cu glazura de ciocolata