World Vision: Se pregătesc planuri de intervenție umanitară pentru copiii din Ucraina

Foto: thecharity.ca

Pe fondul crizei din Ucraina, organizaţia internaţională World Vision trasmite că va sprijini biroul din România în cazul în care vor veni refugiaţi din Ucraina în ţara noastră. La nivel internaţional, World Vision finalizează de urgenţă planuri de intervenţie umanitară pentru familiile aflate în regiunile de risc. Totodată, World Vision solicită concentrarea pe protejarea celor mai vulnerabili: copiii, potrivit unui comunicat de presă.

Ca organizaţie prezentă în aproape 100 de ţări pentru a sprijini copiii vulnerabili, World Vision avertizează asupra riscurilor pe care le prezintă criza din Ucraina pentru copiii din această zonă. Dacă situaţia va deveni tot mai gravă, iar nevoile umanitare vor creşte, World Vision va sprijini populaţia aflată în risc. În prezent, toate organizaţiile naţionale lucrează la planuri de intervenţie cu partenerii din teren.

Pe măsură ce criza din Ucraina se agravează, World Vision se îngrijorează de riscul unui astfel de conflict pentru cei mai vulnerabili – copiii. În acest scop, World Vision finalizează planuri de urgenţă dacă devine necesar un ajutor umanitar de nivel ridicat”, a declarat Eleanor Monbiot OBE, liderul regional World Vision pentru Orientul Mijlociu şi Europa de Est.

World Vision sprijină organizaţia din România în cazul unei crize de refugiaţi

„World Vision susţine organizaţia din România în cazul în care copiii şi familiile lor sunt strămutate forţat din Ucraina şi au nevoie de asistenţă de urgenţă”, a mai precizat Eleanor Monbiot OBE, liderul regional World Vision pentru Orientul Mijlociu şi Europa de Est.

World Vision finalizează planuri de urgenţă care vor fi activate dacă situaţia se va înrăutăţi. În Orientul Mijlociu şi Europa de Est, World Vision a sprijinit anul trecut 3,2 milioane de oameni prin programele de intervenţie imediată în situaţii de criză. În cazul în care va fi necesar, organizaţia poate apela la această capacitate pentru a răspunde crizei din Ucraina.

Într-o durere fără margini, copiii Ucranei suferă. Iar când întreaga lume este neputincioasă în faţa acestei tragedii, ne întoarcem cu gândul şi cu rugăciunile înspre întreaga populaţie greu încercată. Se anticipează sute de mii de refugiaţi, sperăm că România va fi capabilă să-i primească. Lumea întreagă este speriată, apropierea pericolului ne înmărmureşte. Însă este momentul pentru solidaritate.”, a declarat Mihaela Nabăr, directorul executiv World Vision România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here