Cazul fetei din Sinaia care avea tifon uitat in corp: Medicii fac analize sa afle ce s-a intamplat

Medicii din Brasov i-au facut mai multe analize sub anestezie fetei de 11 ani care a eliminat tifonul care i-a fost uitat, cel mai probabil, in corp, in urma unei interventii chirurgicale si urmeaza sa afle ce s-a intamplat, in acest caz fiind luate in calcul mai multe variante.

Citeste si: Expertiza INML in cazul copilului mort la Sanador: soc hemoragic in urma operatiei

Medici brasoveni asteapta rezultatele investigatiilor pentru a intelege cum a ajuns fetita de 11 ani, din Sinaia, sa elimine tifonul prin urina, o varianta fiind aceea ca i-a fost uitat in corp in urma unei operatii de apendicita.

„Se presupune, nu stim exact, ca s-ar putea sa fie un textilom, care a ramas probabil de la vreo interventie chirurgicala”, a spus dr. Marcel Albean, purtator de cuvant la Spitalul Clinic de Copii Brasov.

Potrivit dr. Marcel Albean, copila a suferit, luni, o investigatie sub anestezie generala. „Mai intai sa terminam cu toate explorarile. (…) Am inceput in weekend, s-a facut ecografie, iar azi s-a inceput cistoscopia (…). In functie de ce se gaseste se va intra si laparoscopic, cu camera in abdomen, si se verifica absolut tot. (…) Investigatiile, oricat de bine le-ai efectua, nu poti sa vezi tridimensional totul si atunci se completeaza. (…) Se fac investigatii exploratorii, sub anestezie, pentru stabilirea diagnosticului. Daca gasim acolo ceva, il si scoatem”, a explicat dr. Marcel Albean.

In urma investigatiilor se va stabili daca fetita are nevoie de o noua interventie chirurgicala.

In prezent, insa, medicii spun ca nu este exclusa nici varianta in care copilul si-ar fi introdus acele firele de tifon singura, acest lucru urmand sa fie stabilite dupa investigatii. „Nu putem exclude sa-si fi introdus acele bucati. Inca nu am terminat investigatiile, explorarile”, a mai spus Marcel Albean.

Medicul brasovean sustine ca desi „nu e normal” ce s-a intamplat, „sunt si accidente opratorii, se intampla”. „S-au mai intalnit asemenea situatii, pe intelesul oamenilor, cand se lucreaza, pot sa ramana resturi si nu e primul caz cand au ramas comprese, au ramas si instrumente uneori, depinde ce urgenta este, cat de repede trebuie sa se miste echipa, ce echipa este. Probabil a ramas o compresa sau un tampon acolo si organismul incearca sa o dea afara si daca s-a lucrat si pe vezica, se incearca sa o dea afara prin urina”, a mai explicat medicul.

Pe de alta parte, medicul a precizat ca firele respective „nu i-ar fi pus viata in pericol”, dar copilul ar fi facut infectii in mod repetat si ar fi avut in continuare dureri la urinare.

Pana in prezent, medicii brasoveni spun ca nu au contactat medicii din Sinaia pentru a cere detalii despre operatia in care este posibil sa-i fi ramas compresa.

Conform sursei citate, un caz asemanator a mai fost in urma cu 30 de ani, in spitalul brasovean.

O fetita de 11 ani din Sinaia a ajuns in stare grava la spitalul din Brasov, dupa ce a fost tratata cateva zile la Sinaia pentru o infectie puternica. Aici, fetita a eliminat un tifon, cel mai probabil uitat in corpul ei in urma cu un an, cand a fost operata de apendicita.

Mama fetitei a declarat ca fetita a inceput sa aiba dureri foarte puternice pe 19 ianuarie. A doua zi, fetita a ajuns la urgente, la Sinaia, unde medicii i-au pus o perfuzie, i-au facut analize si a rezultat ca are o infectie.

Fetita a primit antibiotic, insa se simtea din ce in ce mai rau, iar medicul a informat parintii ca trebuie sa dea copilei antibiotic intravenos.

”Am fost la urgente din nou pentru ca fetita era rau. Am fost la spital, i s-a pus perfuzie, nu si-a mai facut efectul. Mi s-a spus ca are infectie foarte puternica. Am plecat la Pediatrie Sinaia. Aici, medicul de garda a confruntat analizele si mi-a zis ca are o infectie foarte mare si parerea lui este sa plecam mai departe. Am plecat la Brasov. Am ajuns la Brasov la primire urgente. Avea senzatii dese sa urineze. Era alba ca varul, tremura, transpira si nu mai putea de durere”, a declarat mama fetitei, Maria Marcu.

Aici, fetita a eliminat un tifon, iar medicii au gasit si extras un al doilea tifon.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Maraton operatii Sibiu: Copiii au o noua sansa la viata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here