Maraton operatii Sibiu: Copiii au o noua sansa la viata

S-a incheiat un nou maraton de interventii pro bono la Sibiu. Urmeaza alte doua astfel de actiuni pana la finalul anului, pentru a face bine inimile copiilor care provin din medii defavorizate.

Citeste si: 11 copii cu malformatii cardiace, tratati pro bono la Sibiu

S-a incheiat primul maraton din acest an de interventii medicale pro bono in randul copiilor diagnosticati cu malformatii cardiace grave. Astfel, 9 copii, cu varste intre 5 luni si 9 ani, au fost tratati la Sibiu de catre medici specialisti, iar starea lor actuala este una buna.

“Ne bucuram enorm ca am reusit sa incheiem un nou maraton de interventii chirurgicale. Cazurile au fost extrem de complexe: copii cu varste foarte mici, multi dintre acestia avand risc vital in situatia in care nu am fi intervenit in timp util. Media de timp petrecuta in sala de operatii pentru fiecare caz a fost de 5 ore, copii fiind ulterior monitorizati non stop in serviciul de terapie intensiva de o echipa ultraspecializata si dedicata acestora. Au fost eforturi supraomenesti din partea intregii echipe, iar fiecare zambet al unui copil operat inseamna o reusita enorma a intregii echipe. Vreau sa le multumesc tuturor si fiecaruia in parte pentru implicare si sprijin.  Este o confirmare in plus a faptului ca aici la Sibiu am creat si consolidat o echipa medicala extrem de performanta, capabila sa gestioneze intreaga gama a patologiei cardiace congenitale. Sperantele noastre sunt indreptate spre posibilitatea de a accesa Programul National de Chirurgie Cardiaca Congenitala Pediatrica, cu dorinta ferma de a opera si a face bine si mai multi copii, acasa, in Romania”, a declarat dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculara, coordonatorul medical al programului “Inimi sanatoase pentru copii”.

Echipa medicala care a realizat aceste interventii a fost compusa din 21 de cadre medicale, din care au facut parte cinci chirurgi cardiovasculari (dr. Serban Stoica, dr. Anca Mandache, dr. Victor Costache, dr. Rob Martin, dr. Claus Florescu), trei medici ATI-isti (dr. Constantin Condac, dr. Carmen Sircuta, dr. Ovidiu Lazar), trei perfuzionisti si 10 asistente din blocul operator si terapie intensiva.

Colaborarea dintre medicii din Bristol (Anglia),  Bucuresti, Timisoara si Sibiu a dus la consolidarea unei echipe solide de chirurgi din Romania, dedicata cazurilor de copii bolnavi de inima, care pot realiza interventii medicale complexe, de o cazuistica rar intalnita.

Acest maraton de interventii face parte din programul “Inimi Sanatoase pentru Copii”, derulat de catre Fundatia Polisano, cu sprijinul MedLife si Allianz Tiriac. Programul a fost demarat in 2015, iar sub genericul acestuia pana in prezent au fost operati 112 copii din toata tara. Pentru anul 2019 vor mai fi programate alte doua serii de operatii, obiectivul principal fiind de a da o sansa la viata copiilor cu malformatii cardiace grave care provin din medii defavorizate.

Citeste si: Sfaturi pentru siguranta bebelusului tau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here