Medicul SMURD chemat la copilul mort la Sanador le-a cerut scuze parintilor

Medicul de pe ambulanta SMURD chemat sa intervina in cazul copilului care a murit in weekend la Sanador a spus ca a facut tot ce a tinut de el pentru a-i salva viata micutului, precizand ca le-a cerut scuze parintilor.

Vezi si Medicul de la Sanador care l-a operat pe copil sustine ca au fost respectate protocoalele

„Este o ancheta in desfasurare, voi lasa persoanele competente sa decida cine este de vina si cine nu este de vina. Medicii, cand am ajuns eu, faceau manevre de resuscitare, da. Procurorul va decide pentru a se solutiona cazul. Nu am posibilitatea sa va dau niciun detaliu. Nu pot eu sa ma pronunt (daca este o culpa medicala), eu am fost la acest caz, nu pot sa ma pronunt. Am vorbit cu parintii copilului si mi-am cerut scuze pentru ca am facut tot ce am putut si ei au fost acolo, au vazut ce se intampla. Vor da si ei declaratii si vom vedea ce se intampla”, a declarat barbatul.

Medicul a fost audiat joi la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, care a deschis o ancheta in acest caz. Echipajul SMURD a fost chemat de parintii copilului, nu de reprezentantii Sanador.

Cauza decesului copilului de un an si 10 luni, care a murit in weekend la Sanador, este un soc hemoragic survenit in urma unei hemoragii interne, au precizat reprezentantii Institutului National de Medicina Legala (INML). Copilul a murit dupa ce a operatii de hernie inghinala. In acest caz, s-a autosesizat si Colegiul Medicilor, care a demarat o ancheta.

Vezi si Decesul copilului de la Sanador, proba necesara, dar nu si suficienta pentru a stabili vinovatia cuiva

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here