Peste 100 de licee isi expun ofertele educationale la Targul Oferta Educationala Bucuresti

Targul Oferta Educationala si-a deschis, marti, portile in cadrul unui eveniment, unde 112 licee isi prezinta oferta educationala. Pentru prima data la acest targ au putut participa si universitatile din Bucuresti. Peste 100 de licee atat de stat cat si private din Bucuresti isi prezinta ofertele educationale pentru anul scolar viitor. De asemenea, pentru prima data, la aceasta expozitie vor participa si universitati din Bucuresti.

Vezi si Elevii considerati slabi nu au voie sa se inscrie la Evaluarea Nationala

„Consideram ca ofertele educationale ale unitatilor de invatamant sunt de mare atractivitate si utilitate pentru elevi si parinti si vin in sprijinul informarii si orientarii scolare ale acestora. O noutate in acest an, ce are ca program pilot editia din anul precedent, o reprezinta ocazia oferita universitatilor din municipiul Bucuresti de a-si expune oferta educationala. Scopul componentei universitare a targului este de a indruma liceenii sa se orienteze spre un viitor prosper, sa-si descopere sau confirme abilitatile si sa ii ajute sa ia o hotarare asupra drumului pe care urmeaza sa il parcurga la terminarea liceului”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Capitalei.

Targul Oferta Educationala este dedicat elevilor care se inscriu la liceu in anul scolar 2018 – 2019.

„Le vom propune elevilor bucuresteni si un dialog liber cu profesionisti din diferite domenii (medical, juridic, administratie publica, servicii publice s.a.), care sa completeze ofertele traditionale de educatie ale liceelor si universitatilor din Bucuresti. Ne dorim, astfel, sa sustinem dezvoltarea de trasee si oportunitati de invatare flexibile, care au in vedere cerintele de pe piata muncii, rate crescute de tranzitie intre nivelele de educatie, ocupabilitatea crescuta si o intermediere eficienta intre produsele educatiei si cerintele pietei muncii’, se mai arata in comunicatul institutiei.

Evenimentul este organizat de catre Primaria Municipiului Bucuresti si este deschis in perioada 15 – 18 mai, in Parcul Tineretului din Capitala. In cadrul targului, elevii si cadrele didactice isi prezinta cele mai importante realizari vizitatorilor.

Vezi si 500 de liceeni vor invata cum sa se pregateasca pentru o viitoare cariera in retail

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here