Federatia Nationala a Asociatiilor de Parintilor: Este nevoie de educatie sexuala in scoli!

Este nevoie de educatie sexuala in scoli, sustin reprezentantii Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parintilor (FNAP), precizand ca lectia optionala “Educatie pentru Sanatate” trebuie revizuita. Ei mai sustin ca acest curs este necesar in contextul in care sunt multe fete care nasc la o varsta frageda.

Vezi si Federatia Asociatiilor de Parinti nu sustine strategia educationala propusa de Ministerul Educatiei

“Da, avem nevoie de educatie sexuala-n scoli. Avand in vedere reticenta parintilor de a comunica cu proprii copii si faptul ca mai bine obtii o informatie diseminata de catre un profesionist, si nu obtinuta de pe un motor de cautare. (…) Optionalul „Educatie pentru Sanatate” trebuie revizuit, astfel incat sa fie ales de catre parinti, in toate unitatile de invatamant”, a postat pe pagina de Facebook, Presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parintilor (FNAP), Iulian Cristache.

Cristache precizeaza ca educatia sexuala este necesara, mai ales pentru sunt multe fete care nasc la o varsta frageda.

“Avem nevoie sa-i informam pe elevi, dar trebuie sa avem o mare atentie la cine preda aceste notiuni si bineinteles modul in care sunt prezentate in functie de ciclul de invatamant. (…) S-au incercat, de-a lungul anilor, colaborari cu tot felul de ONG-uri, care prin modul in care au transmis informatia, au abuzat emotional copiii”, mai sustine Iulian Cristache.

Presedintele Federatiei Asociatiilor de Parintilor mai sustine ca curriculum-ul la decizia scolii (CDS) a devenit un instrument pentru a completa normele didactice.

“Se fac presiuni, bine-venite, sa avem si Educatie juridica si financiara, de aceea spun ca toate aceste informatii trebuie sa intre pe CDS, si parintii sa fie informati corespunzator. Din pacate, CDS a devenit instrumentul directorilor pentru a completa normele didactice ale profesorilor din scoala respectiva. Poate intr-un final, domnii directori considera ca invatamantul trebuie sa fie centrat pe elev, nu pe profesor”, a spus Iulian Cristache.

Vezi si Asociatia de Parinti: Strategia de educatie are sintagme periculoase, care pot duce la nemultumiri

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here