500 de liceeni vor invata cum sa se pregateasca pentru o viitoare cariera in retail

Junior Achievement in parteneriat cu JYSK Romania a inceput derularea unui proiect pilot de orientare profesionala, cu scopul de a-i ajuta pe tineri sa decida cu privire la o cariera in retail. Cei 500 de elevi participanti vor avea ocazia sa cunoasca direct profesionisti din retail, care le vor impartasi din experienta si le vor explica, pe intelesul lor, concepte si situatii reale din domeniul retail, care sunt oportunitatile de joburi, specificul lor si provocarile existente.

„Dupa ce anul trecut am demarat mai multe parteneriate de CSR in cadrul carora sprijinim copii din familii vulnerabile, copii institutionalizati, sportivi paralimpici si sustinem actiuni de impadurire, anul acesta ne dorim sa extindem sprijinul nostru si in domeniul educatiei. Credem ca educatia este esentiala intr-o societate sanatoasa, care functioneaza bine. Tanara generatie are un potential foarte mare, lucru dovedit de programele de Educatie Antreprenoriala desfasurate de Junior Achievement, in cadrul carora elevii invata sa faca planuri de afaceri si sa gandeasca antreprenorial. Modulul de Retail sustinut de JYSK isi propune sa ii familiarizeze pe elevi cu acest domeniu, sa le arate oportunitatile de cariera din retail si sa ii ajute sa descopere cum ajunge un produs la raft sau in casele lor. Am avut deja o prima prezentare la Liceul Gheorghe Sincai din Bucuresti, in fata unor elevi din clasa a X-a, si am ramas placut impresionat de ei. Au fost interesati de povestile din retail si de exemplele personale. In plus, am cunoscut cu aceasta ocazie si o echipa de elevi care va participa la un concurs cu un proiect de afacere interesant: o scoala de dans”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria.

Vezi si Festivalul „Salut, Adolescenta”, de Ziua Adolescentilor

Participarea la proiect este gratuita, acesta fiind dezvoltat ca parte a programului Junior Achievement de orientare profesionala, care le ofera elevilor sansa de a invata cum sa isi descopere valorile si pasiunile, cum sa se autoevalueze, sa isi stabileasca obiective si cum sa isi dezvolte increderea in propriile competente.

Vizitele consultantilor voluntari din compania JYSK au inceput sa se deruleze la clasa, vizand, pentru proiectul pilot, scoli din Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova.

„Exemplele personale sunt cele care iti dau curaj si incredere, iar tinerii de azi au nevoie sa inteleaga faptul ca nu exista un lift care sa ii urce spre succes. Acest program si activitatile cu voluntari reprezinta o oportunitate pe care o recomand, deoarece elevii au posibilitatea sa vada interiorul unei companii prin ochii celui care o conduce”, a declarat Isabela Panainte, cadru didactic, Colegiul National Gheorghe Sincai din Bucuresti.

In anul scolar urmator, clasele inscrise vor parcurge si un modul dedicat despre meseriile din retail, care va include studii de caz aplicate, informatii despre pasii de vanzare si activitatile si responsabilitatile principale specifice pentru anumite joburi.

Vezi si Elevii vor recupera orele pentru ziua in plus de vacanta

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here