Atunci când aflu câte o rețetă de vreun fel interesant și gustos de mâncare (da, și de desert!), știți că îmi place să împărtășesc cu voi, dragile mele. Azi am o rețetă de chec (probabil e printre cele mai simple rețete de chec pe care le-am gustat/încercat până acum!) pe care o am de la prietena mea, Alexandra (rețetă pe care o știe de la mama), iar mie tare îmi plac rețetele acestea care rămân din generație în generație). Atunci când am întrebat-o cum se numește acest chec a zis că nu știe, de aceea am decis eu să-l numesc așa: chec simplu à la Alexandra! Sper tare să-ți placă!
Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară:
Ingrediente:
- 5 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 5 linguri de ulei
- 10 linguri de făină
- 1 plic de praf de copt
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- Sare
Magia din bucătărie:
- Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri diferite.
- Amestecă bine albușurile cu un vârf de sare.
- Răstoarnă treptat gălbenușurile (amestecate în prealabil) peste albușuri și adaugă treptat 10 linguri de zahăr, amestecând foarte bine.
- În compoziția formată adaugă treptat și cele 5 linguri de ulei, apoi făina, în care ai incorporat praful de copt.
- Mai ai de pus pliculețele cu zahăr vanilat, amesteci totul cât mai bine și răstorni compoziția într-o tăviță specială, pe care ar fi bine să o tapetezi cu hârtie de copt (sau să te asiguri că o ungi bine cu ulei).
- Pune tava în cuptor cam la 200 grade C și urmărește cum, în scurt timp, ”crește” în fața ochilor o frumusețe de chec. Când e ușor rumenit (și trece de ”testul cu scobitoarea” despre care am mai vorbit), scoate-l din cuptor și lasă-l un pic pe un platou să se mai ”răcorească”, în timp ce îți pregătești un ceai sau o cafea și îi faci poze chec-ului ca să le trimiți tuturor amicilor că uite ce minunăție ți-a ieșit!:))
Poftă bună!
S-ar putea să te intereseze și: Reteta zilei: Chec cu miere, ca la bunica
Dar și: Reteta zilei: Chec din banane si ovaz