Rețeta zilei: chec simplu à la Alexandra

Foto: www.yummly.com

Atunci când aflu câte o rețetă de vreun fel interesant și gustos de mâncare (da, și de desert!), știți că îmi place să împărtășesc cu voi, dragile mele. Azi am o rețetă de chec (probabil e printre cele mai simple rețete de chec pe care le-am gustat/încercat până acum!) pe care o am de la prietena mea, Alexandra (rețetă pe care o știe de la mama), iar mie tare îmi plac rețetele acestea care rămân din generație în generație). Atunci când am întrebat-o cum se numește acest chec a zis că nu știe, de aceea am decis eu să-l numesc așa: chec simplu à la Alexandra! Sper tare să-ți placă!

Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară:

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 5 linguri de ulei
  • 10 linguri de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • Sare

Magia din bucătărie:

  1. Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri diferite.
  2. Amestecă bine albușurile cu un vârf de sare.
  3. Răstoarnă treptat gălbenușurile (amestecate în prealabil) peste albușuri și adaugă treptat 10 linguri de zahăr, amestecând foarte bine.
  4. În compoziția formată adaugă treptat și cele 5 linguri de ulei, apoi făina, în care ai incorporat praful de copt.
  5. Mai ai de pus pliculețele cu zahăr vanilat, amesteci totul cât mai bine și răstorni compoziția într-o tăviță specială, pe care ar fi bine să o tapetezi cu hârtie de copt (sau să te asiguri că o ungi bine cu ulei).
  6. Pune tava în cuptor cam la 200 grade C și urmărește cum, în scurt timp, ”crește” în fața ochilor o frumusețe de chec. Când e ușor rumenit (și trece de ”testul cu scobitoarea” despre care am mai vorbit), scoate-l din cuptor și lasă-l un pic pe un platou să se mai ”răcorească”, în timp ce îți pregătești un ceai sau o cafea și îi faci poze chec-ului ca să le trimiți tuturor amicilor că uite ce minunăție ți-a ieșit!:))

Poftă bună!

S-ar putea să te intereseze și: Reteta zilei: Chec cu miere, ca la bunica

Dar și: Reteta zilei: Chec din banane si ovaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here