Reteta zilei: Chec din banane si ovaz

Te gandesti la un desert gustos, care ar putea fi pus si in pachetelul de scoala al copilului? Atunci iti propun o reteta de chec din banane si ovaz. Iata de ce ai nevoie.

Citeste si:Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici

Ingrediente:

  • 200 g de faina integrala
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un praf de scortisoara
  • 150 g fulgi de ovaz
  • 250 g de unt nesarat
  • 150 g zahar brun
  • 170 g zahar alb (poti inlocui cu indulcitor din stevie)
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 2 banane bine coapte.

Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!

Mod de preparare:

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade C.
  2. Amesteca primele cinci ingrediente uscate (faina, sarea, bicarbonatul, scortisoara si fulgii de ovaz) si lasa-le la o parte.
  3. Intr-un bol mare cu ajutorul unul mixer, amesteca untul si zaharul pana ce se transforma intr-o compozitie spumoasa. Adauga ouale, cate unul, pe rand, apoi esenta de vanilie si bananele. Amesteca aceasta compozitie cat mai bine pana cand bananele sunt bine incorporate, apoi adauga mixul de ingrediente uscate. Amesteca cu o lingura intreaga compozitie, de jos in sus, nu foarte puternic.
  4. Intr-o forma de chec sau o tavita, asaza hartie de copt si, rastoarna compozitia. Baga tava la cuptor pentru aproximativ 12-13 minute. Apoi opreste focul si lasa checul sa se raceasca in cuptor.
  5. Scoate checul din cuptor, asaza-l pe o farfurie acoperita, taie felii doar cat se serveste, ca sa eviti uscarea acestora. Acest chec poate fi pastrat astfel timp de 3-4 zile.

Retine: 

Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral esential care mentine in parametri normali presiunea sanguina si functiile inimii. Deoarece aceasta contine aproximativ 450 de mg de potasiu si numai 1 mg de sodiu, o banana pe zi ajuta la cresterea presiunii sanguine si protejeaza impotriva aterosclerozei. 

Bananele trebuie consumate repede dupa ce sunt decojite, deoarece se oxideaza rapid si isi schimba culoarea din galben auriu in maro inchis. 

Citeste si: Reteta zilei: Prajitura cu banane

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here