Studiu: stresul din familie afecteaza imunitatea copilului

Corpul este “echipat” astfel incat sa poata face fata provocarilor zilnice: intalnirilor cu bacteriile si virusii din mediul inconjurator. Corpul stie cum sa se apere de stresul de zi cu zi. Un studiu recent arata ca stresul resimtit in familie afecteaza imunitatea tuturor membrilor familiei, dar mai ales imunitatea copilului.

Citeste si: Apifitoterapia si imunitatea: “Produsele apicole ar trebui sa faca parte din viata fiecarei familii”

Studiul facut la Universitatea Jonkoping din Suedia, publicat in revista Americana Journal of Immunology, a aratat ca acei copii care traiesc intr-un mediu stresant, in care parintii se cearta foarte des, nu-si vorbesc, au probleme financiare,se confrunta cu lipsa unui job stabil sau se despart au probleme de crestere a nivelul de cortizol, iar aceasta crestere afecteaza semnificativ imunitatea acestora, scrie sciencedaily.com.

Citeste si: Cum sunt copiii afectati de divortul parintilor: care este cel mai traumatizant factor al rupturii

Studiul a fost facut pe copiii de cinci ani, si s-a bazat pe rezultatele analizelor micutilor, dar si pe raspunsurile oferite de parintii acestora.

Proiectul s-a extins, de aceasta data fiind vizati tinerii de 18-20 de ani, care au raspuns la chestionarele cercetatorilor si care au putut raporta cum anume i-a afectat experientele negative din copilarie si cum au resimtit problemele din familie.

Concluzia tuturor a fost simpla: stresul resimtit in familie le-a afectat imunitatea tuturor. Mai ales imunitatea copiilor.

S-ar putea sa te intereseze si: Cum crestem imunitatea copilului cu ajutorul gemoterapiei?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here