Studiu: Depresia mamei influenteaza imunitatea copilului

Un studiu nou arata ca depresia mamei afecteaza nivelul de stres al copilului si influenteaza imunitatea acestuia pe termen lung.

Citeste si: Intalnirea cu bebe si depresiile postnatale

In cadrul studiului “Depresia si Anxietatea” (Depression & Anxiety, 2018) au fost monitorizati 125 de copii inca din momentul nasterii pana la varsta de 10 ani. Atunci cand acestia au implinit varsta de 10 ani le-a fost masurat atat nivelul de cortizol din organismul copiilor si cel din organismul mamelor, cat si nivelul de imunoglobulina IgA – markerii biologici de stres, precum si teste care indica autoimunitate, scrie sciencedaily.com. De-a lungul studiului au fost observate si relatiile dintre mame si copii.

Citeste si: Depresia poate fi depistată şi tratată

Concluzia? Mamele cu episoade de depresie au avut un nivel mai ridicat de cortizol si o anumita cresterea a imunoglobulinei, precum si o abordare de parenting mai negativa, fiind mame mai intruzive si mai critice. In multe cazuri, copiii cu mame depresive aveau tendinta de a devolta afectiuni psihiatrice, fiind si mai putin sociabili.

Vezi si: Totul despre imunitatea mamei si a copilului

„Stresul si depresia mamei influenteaza nivelul de stres si imunitatea copilului” spune Dr. Ruth Feldman, Centrul Herzliya din Israel.
Concluziile specialistilor: Episoadele depresive ale mamelor au un impact negativ si asupra calitatii ingrijirii copiilor. Da, sanatatea mentala a mamei este importanta pentru sanatatea mentala si fizica a copilului.

S-ar putea sa-ti placa si: Tratamente alternative pentru depresia postnatala

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here