Tratamente alternative pentru depresia postnatala

tratamente alternative pentru depresia postanatala

Cele noua luni au trecut si tocmai ai dat nastere micii tale minuni. Deasupra ta pluteste, totusi, un nor de tristete. Depresia postanatala este o problema reala cu care se confrunta multe femei, iar tratarea ei este imperativa. Daca nu iti doresti, insa, sa apelezi la medicamente, poti incerca aceste metode alternative si consilierea psihologica. Vei vedea ca, usor, usor, vei incepe sa te simti mai bine. Este recomandat ca, inainte de a incerca aceste solutii, sa te consulti cu medicul tau.

Yoga

Este demonstrat ca sportul are efecte favorabile in cazul persoanelor care sufera de depresie, potrivit publicatiei medicale webmd.com. Intr-un studiu realizat pe mai multe proaspete mamici insarcinate, s-a depistat ca mai bine de trei sferturi dintre acestea s-au simtit mai bine dupa ce au inceput sa faca yoga de doua ori pe saptamana, timp de opt saptamani.

Masaj

Puterea atingerii poate avea efecte pozitive asupra ta, daca suferi de depresie postanatala. Desi sunt necesare mai multe studii pentru a dovedi acest lucru, descoperirile de pana acum atesta faptul ca masajul amelioreaza simptomele depresiei.

Tehnici de relaxare

Poti invata singurica cum sa sa te alini in momentele mai dificile cu ajutorul tehnicilor de relaxare, al caror efect benefic a fost demonstrat in numeroase cercetarii stiintifice. Venim in intampinarea ta cu cateva exercitii de mindfulness:

1. Numara. Scopul este de a focaliza mintea asupra respiratiei si de a te concentra pe prezent. Fa acest exercitiu mental, fara sa vorbesti. Numara de la 1 la 10 in timp ce inspiri si numara din nou atunci cand expiri. Sau poti inspira prelung: in momentul in care plamanii sunt plini cu aer, numeri mental 1 si expiri complet, pana cand plamanii sunt goliti de aer. Apoi numeri in minte 2. Inspiri din nou prelung si numeri 3, apoi expiri prelung, ca inainte. Cand plamanii sunt goliti de aer, numeri mental 4. Si tot asa pana la 10. Apoi numeri inapoi de la 10 la 1, din nou de la 1 la 10 si din nou de la 10 la 1.

2. Dupa ce ai unit expiratia de inspiratie, iti fixezi mintea asupra punctului in care simti ca expiratia si inspiratia se ating. Inspiri si expiri intr-o suflare unica, ce intra si iese, atinge sau se freaca de peretii narilor.

3. Vizualizeaza mental o litera sau o cifra si pur si simplu focalizeaza-ti toata atentia asupra ei. Un lucru important e sa stai cu spatele drept, sa ai o pozitie confortabila. Fa aceste exercitii zilnic, vreme de cate 10 minute.

Incearca, de asemenea, urmatorul exercitiu:

Imagineaza-ti un parau linistit, cu apa limpede, care curge incet peste pietre, ocoleste copacii, coboara un deal, traverseaza o vale. Cate o frunza mare cade in apa si pluteste, indepartandu-se. Tu stai langa apa, pe mal, intr-o zi calduroasa, insorita, privesti frunzele cum trec pe apa: gandurile tale sunt scrise pe frunze, pune pe fiecare frunza un gand sau o imagine – lasa frunzele sa treaca pe langa tine, nu interveni in niciun fel. Fa asta timp de 5 minute. Scopul este de a te detasa mental de gandurile tale negative, de a nu fuziona cu ele, de a crea o distanta si a-ti da seama ca tu esti mai mult de atat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here