Iata de ce copilul raceste des la gradinita!

Copilul tau sanatos, frumos, istet, destept, caruia ii oferi diverse suplimente care mai de care mai promovate pe canalele media, merge la gradinita si raceste? Dar de ce? Inseamna ca are imunitatea scazuta? Iata de ce copilul raceste des la gradinita!

Sa ne intelegem: orice copil sanatos se poate intalni cu oricare dintre cele peste 200 de virusuri „inamice” care ii pot provoca o banala raceala. Neplacutul adevar: copilul va racim mai ales in colectivitate. Partea buna: astfel se va imuniza!

Copiii sunt foarte generosi… cu racelile!

Le iau cu usurinta si le ofera cu aceeasi rapiditate.

Copilul va raci, in medie, intre 5 si 8 ori pe an! Iar daca merge in colectivitate sau freceventeaza locurile de joaca, atunci asteapta-te ca numarul episoadelor cu raceli sa creasca.

Aceasta crestere a racelilor, in special in primul an de colectivitate este fireasca. Ba chiar benefica spun pediatrii.

Conform unui studiu, publicat in Archives of Adolescent and Pediatric Medicine, copiii care au frecventat gradinita in perioada prescolara se vor confrunta cu mai putine raceli sau vor avea simptome mai usoare pe perioada scolii, fiindca au deja imunitatatea formata inca din primii ani de viata petrecuti la gradinita.

Citeste si: Remedii homeopate care cresc imunitatea copiilor

Virusilor le place sa calatoreasca…se raspandesc prin aer si cauta „victime”. In special printre cei mai mici, mai curiosi, care isi stranuta fata in fata cu veselie si pentru care manecuta este buna pentru a-si sterge nasucul.

Si manutele copiilor mici sunt tare harnicute. Doar trebuie sa exploreze, sa descopere, sa caute, sa puna mana peste tot! Si ce daca sunt bacterii, microbe, virusuri pe masinuta, pe papusa, pe cuburile de lego, pe jos sau pe manuta colegului de gradinita?

Nicio problema, facem schimb, nu-i asa?

Apropo, stiai ca germenii virusurilor responsabili de cele mai comune raceli pot “locui” pe piele sau pe suprafata unui obiect, chiar si pana la trei ore?

Germenii de pe manutele curiosului tau mic, pot fi dusi cu usurinta la ochi, la nasuc, la gura. Eheeee, au atatea cai de acces!

Si ce il putem invata atunci pe copil?

Sa nu stranute in fata prietenului, sa nu tusesca, sa-si sufle nasul in servetel, si sa-si spele manutele des! Lucruri atat de simple, dar care sunt principalele modalitati prin care acesta “generos” schimb de virusuri din colectivitate poate fi diminuat considerabil. N-o spunem noi, ci studiile.

Citeste si: Cum crestem imunitatea copilului cu ajutorul gemoterapiei?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here