De ce sunt benefice cursurile de teatru pentru copii si unde-i poti duce?

Copiii, prin cursurile de teatru, vor invata sa se dezvolte armonios cu ei insisi, dar si cu cei din jurul lor. Ce inseamna acest lucru? Copiii vor avea mai multa incredere in sine, isi vor exploata creativitatea, vor invata sa se adapteze unor noi situatii si vor invata cum sa-si exprime emotiile intr-un mod constructiv.

Cursurile de teatru pentru copii sunt pregatite de persoane cu experinta in actorie, cu multa pasiune si iubire pentru meseria pe care si-au ales-o.

Teatru de Arta

Teatrul de Arta Bucuresti pune la dispozitie un modul de curs lunar a cate patru sedinte. Pretul unui abonament lunar este de 250 de lei, iar un ciclu complet de cursuri dureaza patru luni.

Care sunt beneficiile pe care copiii si le iau in urma acestor cursuri de teatru? Micutii invata cum sa se integreze intr-un grup si cum sa lucreze intr-o echipa. Omul, in general, este o fiinta sociala si, prin urmare, are nevoie sa interactioneze cu ceilalti si are nevoie sa faca parte dintr-o comunitate. Cursurile de teatru intaresc copilului capacitatea de concentrare si ajuta la eliberarea stresului si la detensionare.

Copilul isi exploateaza fantezia, creativitatea, imaginatia si va stii cum sa se descurce in situatiile din fiecare zi.

Citeste si Activitati de vacanta

„Tabara urbana de teatru pentru copii”

In cadrul Teatrului de Arta Bucuresti, exista si cursuri de vara pentru copiii intre patru si sapte ani; opt si zece ani, dar si pentru cei intre 12 si 16 ani. Tabara dezvoltarii personale dureaza doua saptamani, de luni pana joi, cate o ora pe zi atat in perioada 15-25 iulie, cat si in perioada 19-29 iulie 2019.

Scoala de teatru „Qfeel”

Cei de la Qfeel ii asteapta pe princhideii cu varsta cuprinsa intre cinci si 13 ani sa invete, sa se dezvolte personal si sa se distreze alaturi de alti ceilalti copii. Atat copilul timid, cat si cel extrovertit vor avea ocazia sa se exprime prin joc. Copilul va invata, astfel, sa socializeze, sa decida si sa actioneze singur, sa-si constientizeze si sa-si inteleaga emotiile, sa scape de teama de a vorbi in public si, cel mai important, invata ca are voie sa greseasca.

De altfel, Scoala de teatru „Qfeel” pune la dispozitie un abonament de patru sedinte a cate o ora si jumatate fiecare, la pretul de 216 lei. In schimb, pentru un modul integral, cu 12 sedinte, costurile ajung la 541 de lei.

Teatru la Cinema

Pentru ca nu exista atat de multe oportunitati de socializare, Academia Teatru la Cinema le pregateste micutilor cursuri de teatru in doua perioade diferite pentru stagii, si anume:

  • 15 septembrie – 15 decembrie 2019;
  • 19 ianuarie – 24 mai 2020.

Este important de stiut ca se va respecta programa scolara. Stagiile de teatru implica jocuri creative si improvizatii scenice timp de 12 sedinte, a cate o ora fiecare pentru grupul de copii cu varsta cuprinsa intre cinci si opt ani, respectiv a cate o ora si jumatate pentru copiii intre noua si 12 ani, cu o pauza de cinci, zece minute inclusa. Pe langa jocurile de rol, va exista arta si tenhica vorbirii, miscare scenica si expresie corporala, notiuni introductive de canto si de dans s.a.

Pretul pentru o sedinta de curs este de 69 de lei, in timp ce pretul unui modul a cate 12 sedinte este de 828 de lei.

Citeste si Tabere pentru copiii cu parinti la munca in strainatate

Studioul „Midacris”

Cei de la Midacris au inceput programa de vara in ceea ce priveste cursurile de teatru pentru copii. Un modul dureaza patru sedinte a cate o ora si 30 de minute fiecare avand un cost de 200 de lei care se va achita integral in momentul rezervarii locului.

Ultimul modul de teatru pentru copii va incepe inscrierile in perioada 22-25 iulie 2019, de luni pana joi, fie intre orele 10.30-12.00, fie intre 17.30-19.00. Totodata cursurile sunt dedicate copiilor intre patru si 18 ani, fiind indrumati de coordonatorul Daniela Minoiu, actrita a teatrului Nottara, cu o experienta pedagogica de peste 15 ani.

Sociodrama sau „socioterapia prin teatru” este o alta activitate de invatare sociala in grup si de dezvoltare a exprimarii, comunicarii si relationarii. Aceasta idee de program a aparut la indemnul parintilor si la recomandarea psihoterapeutilor copiilor. Modulul de sociodrama se intinde pe parcursul unui an intreg, avand cate o sedinta saptamanala de 90 de minute. Costul unui astfel de modul este de 1800 de lei realizandu-se chiar si sub forma de rata lunara (200 de lei).

Citeste si Vara 2019: scoli si ateliere de vara pentru copiii din Bucuresti

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here