Trei eleve s-au batut in sala de clasa a liceului

Este ancheta la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghica” din Comanesti, judetul Bacau, dupa ce trei eleve s-au batut in sala de clasa, din cauza unui conflict mai vechi, izbucnit in timpul vacantei de vara. Bataia a fost filmata de un coleg, care a postat imaginile pe facebook.

Vezi si Un elev a cazut de la etajul al doilea al unei sali de sport

Pe imaginile postate de un elev al Colegiului Tehnic „Dimitire Ghica” din Comanesti, judetul Bacau, se vede cum doua eleve lovesc o alta fata cu pumnii la nivelul fetei si o paruiesc. Imaginile au fost, ulterior, sterse.

Conducerea colegiului a transmis ca scandalul dintre fete a pornit din cauza unui baiat, iar cele trei eleve vor avea nota scazuta la purtare.

„Ca intotdeauna, intre doua fete, cearta porneste de la un baiat! Noi am depistat toate persoanele. Stim ce s-a intamplat. Fata care a fost agresata nu are urme, leziuni, nu vrea sa depuna plangere. Fetele sunt minore si in invatamantul obligatoriu, astfel ca noi, din pacate, nu putem decat sa le scadem nota la purtare”, a declarant corespondentului MEDIAFAX, Florin Popa, directorul Colegiului Tehnic „Dimitrie Ghica” din Comanesti.

La Inspectoratul Scoar Judetean (ISJ) Bacau a fost declansata o ancheta, pentru a stabili ce s-a intamplat, inspectorii monitorizand cazul.

Citeste si Mama unui elev acuza ca baiatul si-a rupt piciorul la ora de sport

„Fetele implicate in incident au fost identificate si se face o ancheta. Conducerea colegiului a discutat cu ele, totul este sub control. A fost vorba despre o altercatie cum se mai intampla intre elevii de liceu, din pacate, intr-o pauza”, a spus Oana Barbut, purtatorul de cuvant al ISJ Bacau.

Conform acesteia, incidentul a avut loc in prima saptamana de la inceperea anului scolar.

La randul lor, politistii s-au autosesizat, dar, fara plangere prealabila cercetarea nu poate continua, astfel ca oamenii legii au luat in calcul desfasurarea unor activitati preventive la colegiu.

„Este vorba despre o sesizare din oficiu, nimeni nu a facut vreo plangere sau vreo sesizare in prealabil. Altercatia fizica a avut loc intre trei eleve. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca, intr-o sala de curs, o eleva de 16 ani a fost agresata de alte doua eleve, de 17 ani, de la o alta clasa, pe fondul unui conflict din timpul vacantei de vara. Deoarece partea vatamata nu a suferit leziuni, nu a depus si nici nu vrea sa depuna plangere, politistii nu au ce sa faca. S-a intocmit o lucrare generala si noi intervenim pe parte de prevenire”, a declarat Catalina Cretu, purtatorul de cuvant al IPJ Bacau.

Citeste despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here